Suosikit

Lappeenrannan kaupungin monitoimiareenaa koskeva oma selvitystyö on valmistunut

JULKAISTU 3.7.2023, 12.00

Jääkiekkoilijat pelaamassa jääkiekkoa.

Lappeenrannan kaupungin oma selvitys keskustan monitoimiareenasta on valmistunut. Selvitykseen voi tutustua klikkaamalla tästä ja tiedotteen ohessa olevista lisäliitteistä.

Selvityksessä käsitellään laajalti eri teemoja monitoimiareenaan liittyen. Se sisältää esimerkiksi maanhankintaan, maankäytön suunnitteluun, kaavoitukseen, monitoimiareenan sijoittautumiseen, kaupunkikuvallisiin asioihin, liikenne- ja pysäköintinäkökulmiin, monitoimiareenan ja alueen suunnitteluun sekä sopimus- ja hankinta-asioihin ja energia- ja ilmastovaikutuksiin liittyviä asiakokonaisuuksia.

Selvityksessä on arvioitu myös kustannuksia, rahoitusvaihtoehtoja sekä elinvoima- ja työllisyysvaikutuksia. Lisäksi siinä arvioidaan muun muassa sosiaalisia- ja imagovaikutuksia sekä sitä, miten monitoimiareena keskustassa vaikuttaisi kaupungin liikuntapalvelujen järjestämiseen.

Kaupunki on tehnyt selvitystyötä laajasti oman organisaationsa voimin. Selvityksessä on huomioitu myös esimerkiksi huhti-toukokuussa toteutetun areenan sijoittautumisvaihtoehtoja koskeneen kyselyn vastaukset sekä toriareenaa ajaneen yksityisen Kisakenttä-yhtiön selvityksen ja Lappeenrannan Toriyhdistyksen esittämät näkökulmat.

Kaupungin luottamushenkilöt perehtyvät selvityksen tuloksiin lähikuukausien aikana. Alustavan arvion mukaan kaupunginvaltuusto päättää monitoimiareenan toteuttamisesta 9. lokakuuta 2023.

Lisätietoja:

Joonas Grönlund, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
puh. 0400 699 984, joonas.gronlund@lappeenranta.fi

Kimmo Jarva, kaupunginjohtaja
puh. 040 844 2000, kimmo.jarva@lappeenranta.fi

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja
puh.  040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Jari Iskanius, talous- ja rahoitusjohtaja
puh. 040 631 6231, jari.iskanius@lappeenranta.fi

Tutustu monitoimiareenan selvitykseen tästä.

Lisäliitteet: 

Liite 1 Tutkitut sijoitteluvaihtoehdot.pdf

Liite 2 Toriareenakyselyn kooste.pdf

Liite 3 Jääareenan hankesuunnitelma.pdf

Liite 4 Jääareenan vaikuttavuuden arviointi 23.11.2022.pdf

Liite 5 Kisakenttä Oy, Lappeenranta-areena 23.11.2022.pdf