Suosikit

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen laatiman palveluverkkoesityksen käsittely siirtyy toukokuun valtuustoon

JULKAISTU 8.3.2024, 12.41

Koulutehtäväkirja.

Tammikuun alussa valmistunut, Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen tekemä palveluverkkoselvitys on saanut runsaasti palautetta. Jotta valtuutetuilla olisi tarpeeksi aikaa tutustua saatuihin kommentteihin ja lausuntoihin, esityksen valtuustokäsittely on päätetty siirtää 6.5.2024 klo 18.30 pidettävään kaupunginvaltuuston kokoukseen.

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Juhani Junnilainen kertoo, että kaiken kaikkiaan palautetta tuli määräaikaan mennessä yli 130 kappaletta.

– Julkistamme palautteista yhteisöjen tekemät palautteet. Kaikki palautteet on koottu päätöksentekijöille yhteen dokumenttiin, josta he voivat lukea myös yksityishenkilöjen palautteet, hän sanoo.

– Jotta valtuutetut ehtivät käydä nipun huolellisesti läpi, tarvitaan lisää aikaa.

Lapsi- ja muiden vaikutusten arviointi on suunnitellun mukaisesti täsmentynyt palveluverkkoprosessin kuulemisvaiheessa ja siihen voi tutustua kaupungin verkkosivulla. Erityistä huomiota on kiinnitetty ennakkovaikutusten arviointiin ja varsinkin lapsivaikutusten arvioinnin kattavuuteen. Julkiseksi tulevien palautteiden ja vaikutusten arvioinnin laajuus on noin 140 sivua.

Palveluverkkoasian käsittelyn siirto toukokuun valtuustoon vaikuttaa myös lautakuntien aikatauluihin.

– Esitys viedään uudelleen lautakuntiin siten, että lasten ja nuorten lautakunta käsittelee sitä 16.4. ja kulttuuri- ja liikuntalautakunta 17.4., Junnilainen kertoo.

– Kaupunginhallituksen listalla asia on luultavimmin 22.4. ja 29.4., mikä tarkoittaa, että ​kaupunginvaltuuston käsittelyyn esitys tulee kuukautta myöhemmin, kuin alun perin arvioitiin, eli 6.5. 

– Samalla myös vuodelle 2024 suunniteltujen muutoskohteiden aikataulua pitää arvioida, eli toteutuisivatko ne vasta vuonna 2025.

Palveluverkkoa koskevaan aineistoon voi edelleen tutustua sähköisesti kaupungin verkkosivustolla. Verkkosivuilla esitellään myös tarkemmin selvitykseen liittyviä taustoja ja päätöksenteon aikataulua.

Lisätietoja:

Juhani Junnilainen, hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja
puh. 040 190 6270, juhani.junnilainen@lappeenranta.fi

Jukka Mielikäinen, projektijohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh. 0400 753 489, jukka.mielikainen@lappeenranta.fi