Suosikit

Kotiin Lappeenrantaan -kampanja oli menestys – asukasmarkkinointikampanja kirvoitti kaupungin asiakaspalveluun yli 200 kysymystä Lappeenrannasta

JULKAISTU 5.12.2023, 15.50

“Tervetuloa kotiin! Mitä sie haluisit tietää tulevasta kodistasi?”

Kaksi ihmistä ulkona, edustalla lukee "Tule kotiin", jossa o-kirjaimen sisällä on lukko.

Lappeenrannan kaupungin syksyllä toteutettu Kotiin Lappeenrantaan -asukasmarkkinointikampanja houkutteli potentiaalisia uusia lappeenrantalaisia kysymään kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä heitä askarruttaneita asioita koskien Lappeenrantaa. Kysymyksen lähettämällä pystyi myös osallistumaan kylpylälomapaketin arvontaan Lappeenrannan satamassa sijaitsevassa Boutique Hotel Lähteessä.

Lomakelähetyksiä (kysy ja osallistu arvontaan) rekisteröitiin 217 kappaletta.

 – Brändimarkkinointikampanjan tavoitteena oli kasvattaa Lappeenrannan kaupungin tunnettuutta ja houkuttelevuutta asuinpaikkakuntana 25–55-vuotiaiden pääkaupunkilaisten keskuudessa, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman.

Kampanja toteutettiin Facebookissa ja Instagramissa, ja mainonnalla tavoitettiin yli 1 500 000 kontaktia.

Osallistujia kiinnostivat arkeen vaikuttavat asiat

Suurin osa kysymyksistä koski arkeen keskeisesti vaikuttavia asioita: avoimia työpaikkoja, asumisen puitteita ja vapaa-ajan tarjontaa. Osallistujia kiinnostivat myös esimerkiksi kesä- ja talviuintimahdollisuudet sekä suhtautuminen vähemmistöihin.

– Kysymyksiä tuli ihan konkreettisesti koskien avoimia työpaikkoja, omistus- ja vuokra-asuntojen hintoja sekä esimerkiksi luontoreittejä. Ihmiset halusivat myös tietää, josko saimaannorppia on nähty sataman lähettyvillä tai miten joukkoliikenne kulkee, kertoo Rahman.

Kysymyksissä nousivat esiin selvät teemat. Työn ja koulutuksen saralta kyseltiin Lappeenrannan yleisestä työllisyystilanteesta, tiettyjen alojen työllistymismahdollisuuksista ja etenkin varhaiskasvatuksen ja opettajien työllistymisestä. Asumisessa kiinnosti se, minne päin Lappeenrantaa kannattaa muuttaa, mikä on keskimääräinen neliöhinta ja saako asunnon helposti. Vapaa-ajassa ihmisiä kiinnostivat luonto- ja pyöräilyreitit, yöelämän tarjonta, kulttuuripalvelut sekä uinti- ja saunomismahdollisuudet Saimaan rannalla.

Asiakaspalvelukeskus Winkistä vastattiin jokaiseen kysymykseen sähköpostitse. Joukossa oli myös viestejä, jossa Lappeenranta kaikkine ihanuuksineen tunnettiin hyvin ja kampanjaan osallistuttiin arpajaisvoiton toivossa: “Lappeenranta on mielettömän kiva karjalaiskaupunki”.

Muuttajien ja asukkaiden tarinoita

Tulevia lappeenrantalaisia houkuttelevan kampanjan kotipesänä toimi lappeenrantaan.fi -sivusto. Sivustolla esitellään Kotikaupunkini Lappeenranta -teemalla tarinoita artikkeleiden ja videohaastattelujen muodossa suomeksi ja pian myös englanniksi. Tarinat kertovat lappeenrantalaisista yrittäjistä, opiskelijoista ja muista asukkaista. Sivustolla esitellään myös Lappeenrantaa asumisen, työnteon ja opiskelun näkökulmasta.  

Lisätiedot:

Mirka Rahman
Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja, Lappeenrannan kaupunki
mirka.rahman@lappeenranta.fi
puh. 040 849 9161

 

Esimerkkivastauksia kampanjassa tyypillisimmin esitettyihin kysymyksiin

 

Hei,

kiitos viestistä ja osallistumisesta Kotiin-kampanjaan.

Kysyit, onko Lappeenranta koiraystävällinen kaupunki ja onko kaupungissa harrastusmahdollisuuksia koiran kanssa, sekä turkinhoitopalveluita.

Lappeenrannassa on helppoa liikkua koiran kanssa ja täällä on useita kahviloita ja ravintoloita, sekä muita liiketiloja, joihin koirat ovat lämpimästi tervetulleita. Kaupungista löytyy myös seitsemän koirapuistoa, sekä koirien oma uimaranta. Ulkoilu- ja retkeilypaikkoja löytyy laajalti. Voisi siis sanoa, että Lappeenranta on koiraystävällinen kaupunki.

Lappeenrannassa on myös monipuolinen tarjonta palveluita ja harrastustoimintaa koirille. Täällä on useita palveluntarjoajia harrastuksiin sekä turkinhoitopalveluihin. Eri yrityksillä ja yhdistyksillä on tarjolla erilaisia liikuntamuotoja koiran kanssa harrastettavaksi, löytyypä myös hajutyöskentelyyn kursseja, pentukursseja ja paljon muuta. Valinnan varaa kyllä löytyy. Alueella on myös pelastuskoiratoimintaa. Turkinhoitopalveluille on myös vaihtoehtoja ja omalle koiralle sopiva ammattilainen löytyy varmasti.

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kampanjaan.

Lappeenrannassa Saimaan äärellä on paljon hyviä uimapaikkoja. Esimerkiksi Myllysaari keskustan kupeessa https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Seikkailu--ja-perhepuistot/Myllysaari.

Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi hoitaa kesäisin 20 uimarantaa eri puolilla Lappeenrannan aluetta. Liikuntatoimi vastaa kunnossapidosta eli siivouksesta, jätehuollosta ja wc-tilojen siisteydestä yleisillä uimarannoilla. Kaikki yleiset uimarannat löydät täältä: https://www.lappeenranta.fi/fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/liikuntapaikat/uimarannat-ja-avannot

Tervetuloa Saimaan ympäröimään Lappeenrantaan!

*

Hei,

kiitos osallistumisestasi Kotiin-kampanjaan.

Kunnan vapaita työpaikkoja voit selata kuntarekrystä: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/lappeenranta/

Lappeenrannassa on reipasta ja huumorintajuista puheliasta porukkaa. Ehkäpä vedyt ja atomit pitävät meidät karjalaiset leppoisina.

Ja joukkoon mahtuu! Tervetuloa Lappeenrantaan!

*

Hei,

ja kiitos osallistumisestasi Kotiin-kampanjaan.

Lappeenrannan museoissa on sekä vaihtuvia että pysyviä näyttelyitä. https://www.lappeenranta.fi/fi/kulttuuri-ja-liikunta/lappeenrannan-museot/vaihtuvat-nayttelyt

Lappeenrantaan on auennut myös taidelainaamo: https://www.e-ktaidelainaamo.fi/

Kirjastoissakin voi olla joskus erilaisia vaihtuvia näyttelyitä erilaisiin asioihin liittyen.

Valokuvaukseen liittyen Lappeenrannassa toimii Saimaan kameraseura. https://www.saimaankameraseura.fi/

Kuntoutuspalvelut kuuluvat EKHVA:lle, eli heillä on työpaikoista varmasti parempaa tietoa. https://www.ekhva.fi/asiakkaalle/kanssasi/kuntoutuspalvelut/

Kuntarekrystä voi tarkkailla kunnalla auki olevia työpaikkoja https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/lappeenranta/.

Tervetuloa Lappeenrantaan!

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kyselyyn!

Lappeenrannassa pärjää mainiosti ilman autoa, sillä välimatkat ovat aika lyhyet ja joukkoliikenne kattaa kaupungin päästä päähän.

Päiväkoteja on ympäri kaupunkia ja varhaiskasvatuspaikka järjestetään varhaiskasvatuslain määrittämissä aikarajoissa kaikille varhaiskasvatuspaikkaa hakeville.

Nimikkeet hankintapäällikkö ja systeemiarkkitehti ei suoraan antanut tällä hetkellä vapaita paikkoja, mutta avoin hakemus kannattaa lähettää yrityksiin. Vapaat työpaikat päivittyvät esim tänne: Avoimet työpaikat - Henkilöasiakkaat - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kyselyyn.

Kysyit suunnitelmista elinvoiman ylläpitämiseksi. Kehitysjohtaja vastaa:

Kaupunki rakentaa yhteistyötä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kanssa tarjoten yrityksille osaavaa työvoimaa. Lappeenranta vahvistuu eritoten teknologiakaupunkina panostaen mm. vihreän sähköistymisen sekä biomateriaalien tutkimuksen tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin sekä asiantuntijayritysten kasvuun. Alueen omien yritysten tarpeita kuuntelemme aktiivisesti ja tuemme kasvua.

Kesäaikaan matkailu on yhtä vilkasta kuin ennen itärajan matkailun hiljentymistä. Uusia matkailijaryhmiä haetaan kotimaasta sekä läntisestä Euroopasta. Saimaa on ainutlaatuinen vahvuus ja mm. pyöräilymatkailu tuotteena kiinnostaa myös ulkomaisia matkailijoita. Tapahtumia tuotamme lisää ja luomme edellytyksiä

tapahtumien järjestämiselle. Kiivasta keskustelua parhaillaan aiheuttaa suunnitelma monitoimiareenan rakentamisesta. Lento- ja junaliikenneyhteyksien kehittäminen on tärkeää.

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kyselyyn.

Kysyit alueen työllisyystilanteesta ja vuokratasosta.

Sekä työpaikkoja että asuntoja on monipuolisesti tarjolla.

Vuokrataso on yliopistokaupungille keskitasoa. Kaupungilla on myös omia vuokra-asuntoja.

Tarjontaa voit katsoa täältä: Vuokra-asunnot: 28078 kpl | Oikotie Asunnot Lappeenrannanasuntopalvelu - asuntohaku (etampuuri.fi)

Kunnan työpaikat: Avoimet työpaikat kunnissa ja hyvinvointialueilla. - Kuntarekry myös yksityisen sektorin: Avoimet työpaikat - Henkilöasiakkaat - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi)

Tervetuloa Lappeenrantaan!

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kyselyyn.

Kysyit Lappeenrannan joukkoliikenteestä.

Lappeenrannassa pärjää hyvin ilman autoa. Riippuen toki, missä päin asuu, mutta esimerkiksi kaupungin poikittainen liikenne on kattava. Reitit ja aikataulut - Lappeenranta

Hinnat ovat melko edulliset verrattuna moniin muihin kaupunkeihin. Esimerkiksi 30 päivän kausilippu kaupunkialueella aikuiselle maksaa 56 euroa.

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kyselyyn.

Lappeenrannassa on monipuolinen kulttuuritarjonta monenlaiseen makuun. Kaupunginteatterissa esityksiä on syykuusta toukokuuhun Ohjelmisto - Lappeenrannan kaupunginteatteri - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi) Kaupunginorkesterin ohjelmisto koostuu sekä klassisista että viihdekonserteista Kevät 2023 - Lappeenrannan kaupunginorkesteri (lprorkesteri.fi) Kulttuuritila Nuijamiehen konsertit ja tapahtumat ovat suosittuja Etusivu - Kulttuuritila Nuijamies Lappeenranta-salissa on konsertteja ja muita tilaisuuksia Lappeenranta-salin ohjelmisto - LappeenrantaEvents Näiden lisäksi kaupungissa on paljon muita tapahtumia ja tilaisuuksia: Tapahtumakalenteri - LappeenrantaEvents

Lämpimästi tervetuloa Lappeenrantaan!

*

Hei

Kiitos osallistumisestasi Kotiin-kyselyyn. Hienoa että Lappeenranta, Suomen ilmastopääkaupunki Saimaan äärellä, kiinnostaa.

Kysyit olisiko pilates-ohjaajalle kysyntää.

Voit tiedustella esimerkiksi kansalaisopistosta sanna.nurmi (at) ekko.fi

ja yrityksistä: Ota yhteyttä - Ihana Studio Lappeenranta Yhteystiedot | Lehmus Kuntosali Lappeenranta - kuntosalia ja ryhmäliikuntaa | Forever Huhtari (foreverclub.fi) Lappeenrannan TE-toimisto auttaa myös mielellään nLappeenranta - TE-palvelut

Lämpimästi tervetuloa Lappeenrantaan