Suosikit

Kaupunki jatkaa monitoimiareenan sijainnin selvittämistä neljän paikan osalta

JULKAISTU 22.2.2024, 11.43

Jääkiekkoilijat, kolme pelaajaa ja maalivahti maalin edessä pelitilanteessa.

Lappeenrannan kaupungin laajennettu johtoryhmä on valmistellut kaupungin monitoimiareenaselvitystä syksystä 2023 lähtien. Selvityksen tavoitteena on löytää areenalle sopiva sijaintipaikka ydinkeskustasta tai keskustan lähialueelta.

Selvitystyön ensimmäisessä vaiheessa kaupunki tutki kaikki esille tulleet ja mahdolliset uudet sijoituspaikat, karkealla tasolla yhteensä 41 erilaista vaihtoehtoa. Jatkoselvitykseen valittiin tammikuussa 2024 kahdeksan erilaista sijoitusvaihtoehtoa viidessä eri sijainnissa. Kaupunki kävi kyseisten alueiden yksityisten maaomistajien kanssa jatkoneuvotteluja, joissa selvitettiin maanomistajien näkemyksiä ja kiinnostusta kohteiden jatkosuunnittelusta.

Käytyjen jatkoneuvotteluiden jälkeen laajennettu johtoryhmä on päättänyt jatkaa neljän sijaintipaikan tarkempaa selvittämistä. Jatkoselvityksiä tehdään ydinkeskustassa sijaitsevissa Weeran korttelissa ja torikorttelissa sekä keskustan lähialueella sijaitsevien Kivenkadun ja Armilan alueilla.

− Kyseiset kohteet on katsottu sopiviksi sijaintinsa, kokonsa ja kehittämismahdollisuuksiensa osalta. Myös yksityisten tonttien maanomistajat ovat kiinnostuneita alueidensa kehittämisestä monitoimiareenalle, sanoo vs. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen.

Kyseisiin neljään kohteeseen laaditaan tarkemmat yleispiirteiset suunnitelmaratkaisut ja tutkitaan muun muassa alueiden liikenne- ja pysäköintiratkaisuja sekä kaupunkikuvallisia vaikutuksia.

Kaupunki neuvottelee jatkosuunnitelmista alueiden omistajien kanssa suunnittelun edetessä. Kaupunki tiedottaa tarkemmista suunnitelmaratkaisuista myöhemmin kevättalven aikana. Suunnitelmavaihtoehtoja on tarkoitus esitellä myös asukkaille ja muille osallisille kevään aikana.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, vs. kaupunginjohtaja
Puh: 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Joonas Grönlund, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Puh: 0400 69 9984, joonas.gronlund@lappeenranta.fi

Maarit Pimiä, kaupunginarkkitehti
Puh: 040 653 0745, maarit.pimia@lappeenranta.fi