Suosikit

Kansanmusiikki herää eloon Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa to 14.3.

JULKAISTU 7.3.2024, 16.25

Mustavalkoinen kuva kahdesta miehestä soittimien kanssa.

Kaupunginorkesterimme ottaa askeleen kansanmusiikin suuntaan, kun torstaina 14.3. klo 19 Lappeenranta-salissa heavy metal -yhtye Trio Niskalaukauksen Timo Rautiainen ja Ville Ojanen loistavat Lappeenrannan kaupunginorkesterin solisteina aivan uudenlaisilla lauluilla. Kansanmusiikkia modernilla vivahteella -konsertissa Rautiaisen ja Ojasen soittimina kuullaan muun muassa kitara, buzuki, mandoliini ja harmooni. Laulut kuten Hallin Janne, Kulmahuikkien kuninkaat ja Caravan to Ochejohka kajahtavat kuuluville, kun orkesterimme säestää kaksikkoa johtajanaan rock-kapellimestari Jukka Iisakkila.

Timo Rautiaisen ja Ville Ojasen teoksen syttyvät orkestraaliseen hehkuun

Pitkän uran kotimaisen musiikin parissa tehneiden Timo Rautiaisen ja Ville Ojasen yhteisen, kaksikon nimiä kantavan albumin, teokset syttyvät orkestraaliseen hehkuun Lappeenrannan kaupunginorkesterille sovitettuina. Kansanmusiikkia modernilla vivahteella -konsertin teokset pohjaavat vahvasti kansanmusiikkiin, mutta modernilla otteella sekä folk-vaikutteilla höystettynä.

Rautianen ja Ojanen kertovat konsertissa kuultavasta musiikista:

”Kansanmusiikin ja suomalaisen folkin lisäksi musiikistamme löytyy myös irlantilaista folkkia sekä vahvoja vaikutteita skotlantilaisesta folkissa. Omissa teksteissäni näen jollakin lailla suomalaisen miehen elinkaaren, monet kappaleista ovat vahvasti omaelämäkerrallisia.” – Timo Rautiainen

”Mielessäni on ollut jo pitkään tehdä folk-levy, jossa ollaan asioiden ytimessä. Ja nyt vihdoin sen aika koitti, kun Timon kanssa saatiin albumi vihdoin julkaistuksi. Kappaleet ovat välillä rajuja ja välillä kirpaisevan kauniita. Nämä sävelet yhdistettynä Timon vakuuttavan uljaaseen lauluun tuovat musiikkikentälle jotain, mitä siellä ei ole hetkeen ollut.” – Ville Ojanen  

Kapellimestarilla merkittäviä monikulttuurisia produktiota musiikin parissa

Kapellimestari Jukka Iisakkila vierailee useiden Euroopan merkittävien uuden musiikin yhtyeiden ja sinfoniaorkesterien sekä oopperatalojen kapellimestarina. Hän on toiminut kapellimestarina Pori Sinfoniettassa sekä Tanskan radion kamariorkesterissa kuten myös Japanissa Nagoya Philharmonic Orchestran vakituisena vierailijana. Nykyisin Iisakkila toimii The Metropole Orchestran kapellimestarina Hollannissa ja Stavangerin yliopiston orkesterinjohdon apulaisprofessorina.

Iisakkila on työskennellyt useiden koti- ja ulkomaisten artistien kanssa sekä instrumentalistina että säveltäen ja sovittaen niin populaari- kuin viihdemusiikkia, klassista ja jazzia. Merkittäviä monikulttuurisia produktiota Iisakkila on tehnyt muun muassa Iro Haarlan ja Norrlands Operan, Kööpenhaminan Filharmonikoiden sekä elektroyhtye Goldfrappin kanssa. Merkittävänä lisänä on Iisakkilan vakituinen yhteistyö säveltäjä-kitaristi Steve Vain kanssa. 

Iisakkila voitti ensimmäisen palkinnon Helsingborgin kapellimestarikilpailussa vuonna 2002 ja kolmannen palkinnon Jorma Panulan kapellimestarikilpailussa vuonna 2004. Iisakkila palkittiin vuonna 2006 Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian kapellimestaripalkinnolla.

Iisakkila on valmistunut Tukholman kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun orkesterinjohdon diplomiluokalta opettajanaan Jorma Panula.  Iisakkila on myös valmistunut lyömäsoittajaksi Tanskan kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta ja filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan musiikkitiede. 

Kansanmusiikkia modernilla vivahteella -konsertti

torstaina 14.3.2024 Lappeenranta-sali klo 19

Johtaa Jukka Iisakkila, piano, kitara
Mukana Timo Rautiainen, laulu, kitara, buzuki
Ville Ojanen, viulu, alttoviulu, mandoliini, buzuki, taustalaulu

Liput 32 € / 22 €, opiskelijat 7 €

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Lisätiedot:

Milko Vesalainen, Intendentti – Lappeenrannan kaupunginorkesteri
puh. 040 547 8706, milko.vesalainen@lappeenranta.fi

Kaikki kevään 2024 konsertit löytyvät verkkosivuiltamme: www.lprorkesteri.fi