Suosikit

Joukkoliikenteen talviaikatauluihin ja reitteihin tulee muutoksia

JULKAISTU 1.6.2023, 09.27

Lappeenrannan joukkoliikenteen aikatauluihin ja reitteihin on tulossa muutoksia talvikaudelle 2023–2024.  Muutokset koskevat niin lähi- kuin paikallisliikennettäkin.

Lähiliikenteen muutokset johtuvat pääasiassa Sammonlahden yläkoulun väistötiloihin siirtymisestä. Paikallisliikenteen muutoksia tehdään lähinnä aikataulullisista sekä kannattamattomuudellisista syistä.

Lähiliikenteen muutokset linjoille 602, 620 ja 500

Sammonlahden yläkoulun siirtymisellä väistötiloihin Laserkatu 8:aan on vaikutuksia joukkoliikenteen reitteihin ja aikatauluihin linjoilla 602, 620 ja 500. Linjamuutokset tulevat voimaan Sammontalon rakentamisen ajaksi kevätlukukauden 2023 jälkeen.

Linja 602 siirtyy liikennöimään Helsingintieltä yliopistolle Skinnarilankatua pitkin ja iltapäivän lähdöllä jätetään ajamatta Lavolantien kautta. Aamun lähtöaikaa aikaistetaan ja iltapäivän päättymisaikaa pidennetään 10 minuutilla. Aikatauluun lisätään merkintä LUT-yliopisto pysäkistä.

Linja 620 alkaa liikennöidä Helsingintieltä yliopistolle Skinnarilankatua pitkin. Samalla jätetään ajamatta Merenlahdentie – Sammonlahdenkadun kautta menevä reitti. Linjan lähtöaikoja aikaistetaan lähtemään Tanilta klo 6.45, Oikokadulta klo 7.25, Tanilta klo 7.50 ja Pulsalta klo 8.00. Iltapäivän lähdön päättymisaikoja muutetaan päättymään Pulsassa klo 14.55, Tanilla klo 15.00 ja Oikokadulla klo 15.45. Aikatauluun lisätään myös merkintä LUT-yliopisto pysäkistä.

Linja 500 muuttuu liikennöimään Orioninkatu – Jupiterinkatu – Teknologiapuistonkatu – Skinnarilankatu – Orioninkatu -reittiä. Samalla jätetään ajamatta Sammonlahdenkatu – Orioninkatu -reitti. Aikatauluun merkitään pysäkit Teknologiapuistonkatu, Sammonlahdenkatu ja Orioninkatu. Lähtöaikoihin ei tule muutoksia.

Paikallisliikenteen muutoksia linjalle 47, joka muuttuu linjaksi 14

Mäntylä – keskusta – Mustola -väliä kulkevan linjan numero 47 vaihdetaan linjaksi numero 14. Linjanumeromuutoksella erotetaan paikallisliikenteen linjat Lappeenrannassa ja Imatralla, kun joukkoliikenteen toimivaltainen viranomaisalue laajentuu molempia kaupunkeja koskevaksi.

Linjan ma–to viimeinen lähtö klo 21.35 Mäntylästä lakkautetaan vähäisen matkustajamäärän vuoksi talviaikaisesta liikenteestä. Perjantain lähtö klo 21.35 on lakkautettu vuoden 2023 alussa. Lisäksi ma–pe ja la–su aikatauluihin lisätään merkintä arvioiduista ohitusajoista, jotka muuttuvat Karhuvuoressa Mustolasta päin ajettaessa viidellä minuutilla. Muutoksilla parannetaan matkustajainformaatiota ajantasauspysäkeistä sekä vastaamaan todenmukaisempia arvioituja ohitusaikoja.

Joukkoliikenteen aikataulu- ja reittimuutokset ovat lähes kustannusneutraaleja kaupungille. Lappeenrannan joukkoliikennettä suunnitellaan ja kehitetään joukkoliikennepoliittisen ohjelman ja kestävän liikkumisen ohjelman mukaisesti käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa.

Suunnittelussa on huomioitu myös eri sidosryhmien palautteet, kuten esimerkiksi opetustoimen, liikennöitsijöiden sekä kuntalaisten palautteet, sanoo joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski

– Teemme nämä joukkoliikenteen aikataulu- ja reittimuutokset aikataulunmukaisuuden parantamiseksi ja siten joukkoliikenteen houkuttelevuuden lisäämiseksi. Samalla olemme huomioineet Sammonlanden yläkoulun siirtymisen väistötiloihin.

Lisätietoja:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi

Liite: Joukkoliikenteen aikataulu- ja reittimuutokset talvikaudelle 2023–2024