Suosikit

Hyvinvointialue tiedottaa: Muutoksia korona- ja rokotusajanvarauspalveluun Etelä-Karjalan hyvinvointialueella

JULKAISTU 1.2.2023, 09.03

Koronan ja influenssan rokotusajanvarauspalvelu päättyy numerosta 05 352 2355 perjantaina 3.2.2023 klo 14:00. 

Jatkossa rokotusaikoja voi edelleen varata sähköisesti eAsioinnin ajanvarauksen kautta ja palvelunumeron sulkeutumisen jälkeen puhelimitse ajanvarauksen voi tehdä hyvinvointi- ja terveysasemien palvelunumerosta 05 352 7260 arkisin klo 7–20 välisenä aikana.

Suosittelemme edelleen kansalaisia ottamaan suositellut influenssa- ja koronarokotukset


Etelä-Karjalan hyvinvointialue noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusta tarjota syksytalvella koronarokotusten tehosterokotusta varianttirokotteella kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tällä ryhmällä ei lasketa saatuja rokoteannoksia tai sairastettuja koronatauteja. Yksi tehosterokotus varianttirokotteella riittää nyt syksytalven aikana. Varianttirokotteet ovat olleet käytössä 19.9.2022 alkaen.

Perusterve 60–64-vuotias henkilö voi saada neljännen koronarokotuksen, jos ei ole sairastanut koronaa tai kolmannen rokotuksen jos sairastetun koronan ja rokotuksen väli on ollut 6 viikkoa tai vähemmän.

THL ei suosittele neljänsiä koronarokotuksia perusterveille alle 60-vuotiaille.

Voimakkaasti immuunipuutteisten 5–11-vuotiaiden perussarjaan on lisätty kolmas rokoteannos, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta

THL suosittelee, että koronarokotuksia tarjotaan 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisille lapsille yksilöllisen harkinnan perusteella. Tämän ikäinen lapsi voi hyötyä rokotuksesta, jos hänellä on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus. Rokotusta voi tiedustella puhelimitse ajanvarausnumerosta, jonka jälkeen hyvinvointialueen lääkäri tekee arvion rokotuksen tarpeellisuudesta ja tämän jälkeen rokotuspisteeltä soitetaan lapsen vanhemmalle rokotuksen tarpeellisuudesta ja sovitaan rokotuksen ajankohta.

THL:n sivuilta löydät tietoa lasten koronarokotuksista ja riskiryhmistä.

6 kuukauden – 11 vuoden ikäisten lasten koronarokotukset

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisää tietoa korona- ja influenssarokotuksista löydät ekhva.fi sivuilta