Suosikit

Asukkailta ja muilta sidosryhmiltä pyydetään kommentteja Lappeenrannan monitoimiareenan selvitykseen

JULKAISTU 25.8.2023, 12.06

Kommentteja voi jättää sähköisesti lappeenranta.fi-sivulla olevan linkin kautta tai paperilla Winkissä ja Lappeenrannan pääkirjastossa IsoKristiinassa 8.9. asti. Samalla voi jättää kysymyksiä 5.9. valtuustosalissa pidettävään kuntalaisille tarkoitettuun info- ja keskustelutilaisuuteen, jossa kerrotaan areenahankkeen nykytilanteesta.

Lappeenrannan kaupungin oma selvitys keskustan monitoimiareenasta julkaistiin 3.7.2023, ja se on luettavissa kaupungin verkkosivuilla. Selvityksessä käsitellään laajalti eri teemoja monitoimiareenaan, kuten kaavoitukseen, monitoimiareenan sijoittautumiseen sekä kaupunkikuvaan, liittyen. Siinä arvioidaan myös muun muassa kustannuksia, rahoitusvaihtoehtoja sekä elinvoima- ja työllisyysvaikutuksia.

Lisäksi selvityksessä on huomioitu huhti-toukokuussa toteutetun areenan sijoittautumisvaihtoehtoja koskeneen kyselyn vastaukset. Toriareenaa ajaneen yksityisen Kisakenttä-yhtiön selvityksen ja Lappeenrannan Toriyhdistyksen esittämät näkökulmat on otettu huomioon niiltä osin kuin ne suunnittelun tässä vaiheessa ovat ajankohtaisia.

Kaupunki toivoo saavansa asukkailta ja muilta sidosryhmiltä kommentteja selvitykseen. Tätä varten on lappenranta.fi-sivulla avattu sähköinen kysely vastauksia varten. Selvitys sekä paperinen kyselylomake löytyvät myös kaupungintalolta Winkistä sekä IsoKristiinan pääkirjastosta. Kysely on auki 25.8.–8.9.2023 välisen ajan.

Alustavan arvion mukaan kaupunginvaltuusto päättää monitoimiareenan toteuttamisesta 9. lokakuuta 2023.

Monitoimiareenan infotilaisuus asukkaille valtuustosalissa 5.9.2023 klo 19

Lappeenrannan kaupunki järjestää monitoimiareenan selvitystä koskevan infotilaisuuden tiistaina 5.9.2023 klo 19.00 valtuustosalissa Lappeenrannan kaupungintalolla. Tilaisuudessa esitellään monitoimiareenan mahdolliseen sijoittautumiseen liittyviä vaihtoehtoja ja keskustellaan niistä.

Infotilaisuus on kaikille avoin ja siihen voi jättää ennakkokysymyksiä auki olevan selvitystä koskevan kyselyn kautta sähköisesti tai paperilomakkeella Winkissä ja kaupungin pääkirjastossa. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Areenaselvityksestä yleisesti:

Joonas Grönlund, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
puh. 0400 699 984, joonas.gronlund@lappeenranta.fi

Kimmo Jarva, kaupunginjohtaja
puh. 040 844 2000, kimmo.jarva@lappeenranta.fi

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja
puh.  040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Jari Iskanius, talous- ja rahoitusjohtaja
puh. 040 631 6231, jari.iskanius@lappeenranta.fi

Infotilaisuudesta ja kyselystä:

Jukka-Pekka Lätti, hallintopäällikkö
puh. 040 628 3155, jukka-pekka.latti@lappeenranta.fi