Suosikit

Mist sie tuut? -juttusarja: Kourula, osa 2

JULKAISTU 28.8.2023, 10.00

Ukko-karuselli Raitapuistossa, kaksi lintumaalausta.

Lappeenrannan kaupungin viestintäharjoittelija on koonnut Mist sie tuut? -juttusarjan, jossa esitellään viisi eri aluetta Lappeenrannasta. Näiden alueiden asukkaista on etsitty 1–4 haastateltavaa, jotka kertovat oman kokemuksensa asuinalueestaan ja sen parhaista puolista. Juttusarjaan valikoituivat tänä vuonna Joutsenon, Kivisalmen, Kourulan, Tirilän ja Voisalmen asuinalueet.

Koko lapsuutensa Uus-Lavolassa asunut Ella Taavitsainen on asettunut asumaan noin puolitoista vuotta sitten Kourulaan. Tässä välissä hän vietti kymmenen vuotta Helsingissä lukio- ja yliopisto-opintojen parissa. 28-vuotias Taavitsainen tuntee, että Lappeenrannan länsipuoli on ollut hänelle aina koti, ja saatuaan työpaikan kotiseudultaan, hän halusi ehdottomasti asettua länteen. Näin ollen hän päätyikin Kourulaan.

Millaiseksi kuvailisit Kourulaa?

– Mielestäni Kourulan kaupunginosa on omaleimainen, sympaattinen, rouhea ja jopa nostalginen. 70-luvun kaksikerroksiset kerrostalot kehystävät tiiliseinäisten liiketilojen keskittymää. Luonto ja urheilupaikat löytyvät läheltä naapurustosta. Melkeinpä joka kävelyllä, pyörälenkillä tai kauppareissulla minua tulee vastaan joku tuttu, jota moikata. Erityisesti tykkäänkin Kourulan yhteisöllisestä tunnelmasta.

Millainen on Kourulan henki?

– Yhteisöllisyyden teemaa jo sivuttuani, Kourulassa vallitsee ystävällinen ja auttavainen ilmapiiri. Olemme täällä kiinnostuneita toistemme kuulumisista, ja välittämisen kulttuuri elää vahvana. Kourulassa meitä on moneksi, ja se onkin alueen arvostettava ominaisuus. Alueella toimii myös ihailtavan aktiivinen Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys ry, joka elävöittää ja aktivoi asukkaita. Yhdistyksen toiveesta myös monelle meistä jo lapsuudesta tuttu Ukkopuiston Ukko-karuselli kunnostettiin ja sijoitettiin Raitapuistoon kaikkien meidän iloksemme.

Mikä saa sinut viihtymään Kourulassa?

– Kivointa täällä on sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja metsien sekä Saimaan läheisyys. Jo mainitsemani yhteisöllisyys on myös yksi parhaita asioita. Myös kotini ja sen patiolta avautuva vehreä näkymä on minulle iso viihtyvyystekijä. Mainitsematta ei voi jättää myöskään Cup-Kahvilan tarjoilemia legendaarisia Adriano-pizzoja sekä ravintolan uniikkia tunnelmaa sisäpihaterasseineen ja lauantaikaraokeineen.

Mikä on lempipaikkasi Kourulan ympäristössä?

– Jos tuota vanhan nuorisotilan tiloihin aikanaan perustettua Cup-Kahvilaa ei tähän kilpaan nyt oteta, niin kyllä Kourulan hiekkakentältä on paljon hauskoja muistoja niin jalkapallon kuin omatoimisten kesäolympialaistenkin merkeissä. Kentällä ja sen viereisellä ulkokuntosalilla on mukava sporttailla – lähiliikuntaa parhaimmillaan. Taisipa meillä joskus olla palloiluhallin puolella futisjoukkueen saunailta ja kentän puolella sitten toiminnallista vilvoittelua.

Kerrostalo, edustalla värikkäitä kukkaistutuksia.