Suosikit

Mist sie tuut? -juttusarja: Kivisalmi

JULKAISTU 4.9.2023, 10.00

Kivisalmen uimarantaa.

Lappeenrannan kaupungin viestintäharjoittelija on koonnut Mist sie tuut? -juttusarjan, jossa esitellään viisi eri aluetta Lappeenrannasta. Näiden alueiden asukkaista on etsitty 1–4 haastateltavaa, jotka kertovat oman kokemuksensa asuinalueestaan ja sen parhaista puolista. Juttusarjaan valikoituivat tänä vuonna Joutsenon, Kivisalmen, Kourulan, Tirilän ja Voisalmen asuinalueet.

Laura Tarpila on muuttanut Kivisalmeen yli 20 vuotta sitten. Tarpila ei ole syntyperäinen lappeenrantalainen, mutta muutti teini-ikäisenä perheensä kanssa Lauritsalaan. Tuolloin hän saattoi joskus pyöräillä uimaan Kivisalmen kallioille. Myöhemmin hän kyyditsi tyttäriään kavereidensa luo Kivisalmeen, mutta ei vielä tuolloinkaan ymmärtänyt alueen hienoutta. Lopulta Tarpila muutti Kivisalmeen ja on alueeseen enemmän kuin tyytyväinen.

Millaiseksi kuvailisit Kivisalmea?

– Tämähän on yksinkertaisesti Lappeenrannan paras paikka. Kaikille aina sanon, että asun Saimaan saaressa, koska sellainenhan tämä on ja se on ihan uskomatonta. Asun siis Saimaan saaressa, ja minulla menee autolla viisi minuuttia ja bussilla kymmenen minuuttia Lappeenrannan keskustaan. Täällä on ihanaa luontoa ja Saimaa ympäröi kaikkea. Meillä on oma uimaranta lähellä sekä paljon ulkoilureittejä. Talvella Kivisalmessa on hyvät hiihtomahdollisuudet ja jäätä pitkin pääsee hiihtämään monille eri laavuille. Tiivistetysti siis kaunis luonto ja loputtomat ulkoilumahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina kuvaavat hyvin Kivisalmen asuinaluetta.

Millainen on Kivisalmen henki?

– Itse olen mukana meidän asukasyhdistyksessämme, missä olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja siellä on hyvä henki. Itselläni on täällä myös ihan huippu naapurit. Asun itse rivitalossa ja tässä on omakotitaloja naapurustossa, että niiden asukkaita en kauheasti tunne, mutta silti aina moikkaillaan toisillemme.

Mikä saa sinut viihtymään Kivisalmessa?

– Kyllä se on tuo Saimaa, joka saa minut viihtymään. Kuten jo aiemmin sanoin, asun Saimaan saaressa ja sitä ei tajua ennen kuin katsoo karttaa. Eli kyllä se on se luonto, mikä täällä on niin upeaa niin kesällä kuin talvellakin.

Mikä on lempipaikkasi Kivisalmen ympäristössä?

– Kaikki ne luontopolut, jotka menevät järven rantaa pitkin sekä täällä Kivisalmen puolella että tuonne Voisalmeen asti.

Kerrostalo Kivisalmessa. Luontopolku.