Suosikit

Mist sie tuut? -juttusarja: Joutseno, osa 1

JULKAISTU 16.8.2023, 10.00

Kuva rantapolusta Joutsenon Ahvenlammelta.

Lappeenrannan kaupungin viestintäharjoittelija on koonnut Mist sie tuut? -juttusarjan, jossa esitellään viisi eri aluetta Lappeenrannasta. Näiden alueiden asukkaista on etsitty 1–4 haastateltavaa, jotka kertovat oman kokemuksensa asuinalueestaan ja sen parhaista puolista. Juttusarjaan valikoituivat tänä vuonna Joutsenon, Kivisalmen, Kourulan, Tirilän ja Voisalmen asuinalueet.

Ulla Viskari-Lippojoki on syntynyt Vesikkolan kylässä Joutsenossa. Opiskeluaikansa Viskari-Lippojoki asui muualla, mutta palasi kuitenkin rakkaaseen kotikaupunkiinsa. Koti löytyi Joutsenon keskustasta, eli joutsenolaisittain kirkolta.

Millaiseksi kuvailisit Joutsenoa?

– Olen asunut kauan Joutsenon keskustassa palveluiden äärellä. Joutsenossa riittää paljon luontoa – puita, metsää ja rauhallisuutta on joka paikassa ihan lähellä. Meillä on täällä myös paljon ihania uimarantoja, kävelypolkuja sekä talvisin latuja innokkaille hiihtäjille.

Millainen on Joutsenon henki?

– Täällä monet ihmiset tulevat juttelemaan ja päivittäin tervehdin myös hyvän päivän tuttuja. Minusta täällä on helppo lähestyä muita asukkaita. Lähistöllä asuu myös paljon lapsuudenaikaisia tuttujani, joiden luona käyn paljon kylässä. Mielestäni Joutseno on todella yhteisöllinen kaupunginosa.

Mikä saa sinut viihtymään Joutsenossa?

– Joutsenossa on paljon erilaisia tapahtumia sekä toimintaa – on paljon yhdistyksiä sekä harrastustoimintaa, joten kaikki löytävät varmasti mielekästä tekemistä täältä. Tietenkin myös rakkaat ja tutut ihmiset ovat täällä pitävä voima. Ympärivuotiset uimamahdollisuudet Joutsenossa ovat myös minusta huippujuttu – muun muassa Hinkanranta kesällä ja Ahvenlammen talviuintipaikka ovat omat suosikkiuimapaikkani.

Mikä on lempipaikkasi Joutsenon ympäristössä?

– Yksi lempipaikoistani on Ahvenlammen ympäri kulkeva luontopolku jokaisena vuodenaikana sekä tietysti kaunis Joutsenon kirkko hautausmaineen. Joutsenon tori on myös ehdottomasti kesäisin toinen lempipaikoistani. Torilla on aina iloinen ja lämmin tunnelma, itsekin viihdyn siellä aina useamman tunnin ajan.

Kuva rannasta ja opaskylteistä, joissa lukee Lampikangas, Kuntorata ja Ahvenlampi.