Suosikit

Lappeenranta sai Kuninkuusravien järjestämisvastuun vuonna 2027

JULKAISTU 21.11.2023, 16.30

Kuvassa vasemmalta Lappeenrannan kaupungin vs. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen, Hippoksen valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo ja Lappeenrannan Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Teemu Keskitalo.

Suomen Hippoksen valtuuskunta valitsi 21.11.2023 pitämässään kokouksessa Lappeenrannan vuoden 2027 Kuninkuusravien järjestämisvastuuseen. Päätös oli yksimielinen.

Lappeenrannan vs. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen kertoo, että kaupungin hakemuksen esittely valtuuskunnalle sujui erinomaisesti.

– Hakemuksen tekoon osallistui suuri joukko Lappeenrannan raviradan sekä kaupungin ja muiden sidosryhmien työntekijöitä, ja nyt se työ palkittiin. Suuri kiitos kaikille, Sallinen sanoo.

– Saimme kiitosta huolellisesti ja kattavasti valmistellusta hakemuksesta sekä paneutumisesta tapahtuman järjestämiseen monipuolisesti.

Myös Lappeenrannan Ravirata Oy:n puheenjohtaja Jussi Härkönen on erittäin iloinen Suomen Hippoksen päätöksestä.

– Kyllä tämä osoittaa, että kun käymme yhdessä toimeen ja teemme parhaamme, niin tulos on hyvä, hän sanoo.

– Erityiskiitos kaupungille, Etelä-Karjalan liitolle sekä LUT-yliopistolle ja LAB-ammattikorkeakoululle, vain joitain hakemuksen työstöön osallistuneita mainitakseni.

Härkönen on varma, että vuonna 2027 saadaan nauttia mitä hienoimmista Kuninkuusraveista, jotka on järjestetty iloisessa karjalaisessa hengessä.

Kuninkuusravien järjestämispaikkakunta vaihtuu vuosittain, ja maakuntien raviradat hakevat tapahtuman järjestämisoikeutta vuosia etukäteen. Lappeenrannan Ravirata Oy lähetti Hippokselle ravien järjestämisvastuuhakemuksen syyskuun loppupuolella. Vaikka hakemus lähti raviradan nimissä, tapahtuman toteuttamiseen osallistuu koko maakunta ja sitoutuneisuus on tärkeää. Lappeenranta on järjestänyt Kuninkuusravit aiemmin neljä kertaa.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Jussi Härkönen, hallituksen puheenjohtaja, Lappeenrannan Ravirata Oy
puh. 040 507 8878, juha.harkonen@lappeenranta.fi