Suosikit

Lappeenrannan kaupunginteatterin valosuunnittelija Antti Helmiselle valosäde-palkinto

JULKAISTU 28.3.2024, 09.06

Teatterin näyttämöllä etualalla polvillaan, toinen käsi ylhäällä punaiseen asuun pukeutunut näyttelijä, jolla on päässään pörheä, punainen peruukki. Hänen takanaan molemmilla puolilla kädet levällään kaksi muuta näyttelijää, jotka ovat pukeutuneet pyjamiin. Takana näkyy teatterilampuista loistavat valokiilat.

Lappeenrannan kaupunginteatterin valosuunnittelija Antti Helminen on palkittu Säde-palkinnolla Yökyöpelit-musikaalin valosuunnittelusta. Sädepalkinto on arvostettu teatterialan palkinto, joka myönnetään vuosittain ansioituneille teatterialan suunnittelijoille.

Palkintoraadin perustelujen mukaan Helmisen valosuunnittelu on ilahduttavaa, isolla pensselillä rohkeasti maalattua kuvaa, joka on kuitenkin samalla veitsenterävä. Kiitosta saavat myös eri tilojen nopeat leikkaukset, jotka osuvat livemusiikin kanssa täydellisesti yhteen. Erityismainintana raati kiittelee sitä, että näin tasokkaan työn kohderyhmänä on lapsiyleisö.

Kiitosta kerännyt Yökyöpelit-musikaali oli Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistossa syys-kevätkauden 2023-2024. Laura Ruohosen käsikirjoittamassa näytelmässä kuultiin Anna-Mari Kähärän mukaansatempaavaa musiikkia livebändin säestämänä. Näytelmän ohjasi Maia Häkli. Lavastus ja puvustus olivat Samuli Hallan käsialaa.

Bio – Antti Helminen

Antti Helminen (TeM) on taideyliopistosta valmistunut valosuunnittelija, jolla on tutkinto myös performanssitaiteesta. Hänen suunnitteluitansa on nähty kymmenissä eri maissa, neljällä eri mantereella. Helminen työskentelee Lappeenrannan kaupunginteatterin vakituisena valosuunnittelijana. Hän oli mukana myös Viimeinen Atlantis -työryhmässä, joka palkittiin vuonna 2023 Vuoden esitys Thalia-palkinnolla.

Lisätiedot:

Antti Helminen
Valomestari, Lappeenrannan kaupunginteatteri
puh. +358 40 5850434 
antti.helminen@lappeenranta.fi

Helka-Maria Kinnunen
Teatterinjohtaja
puh. 040 559 2605
helka-maria.kinnunen@lappeenranta.fi

Lue lisää:

Säde-palkinto: säde-palkinnot (wordpress.com)