Suosikit

Lappeenrannan kaupungin vapaisiin tontteihin voi tutustua kätevästi uudistetun verkkopalvelun kautta

JULKAISTU 29.6.2023, 11.37

Lappeenrannan kaupungilla on runsaasti vapaana olevia tontteja haettavaksi asunto- ja liikerakentamiseen. Tontteihin voi nyt tutustua kätevästi uudistetun verkkopalvelun avulla.

Kaupungin tonttivastaava Kimmo Lehtosen mukaan saavutettavassa ja mobiilikäyttöönkin sopivassa palvelussa esitellään vapaita asuin-, teollisuus- ja liiketontteja.

‒ Verkkopalvelussa voi tutustua tonttien teknisiin tietoihin, kuten sijaintiin, pinta-alaan, rakennusoikeuteen, kaavamääräyksiin, hakuaikaan, luovutustapoihin sekä tietysti hintoihin.

Tontteja voi tarkastella opas-, ajantasa-asemakaava-, maasto- ja ilmakuvakarttapohjalla. Uutena toimintona on se, että tonttivalikoimasta voi hakea tontteja muun muassa tonttityypin, asuntoalueen ja pinta-alan mukaisesti.

‒ Uudistettu verkkopalvelu mahdollistaa palvelun sisällön linkittämisen markkinointikampanjoihin, kuten esimerkiksi Mustolan teollisuus- ja yrityspuiston vapaisiin tontteihin, uuden asuinalueen jaossa oleviin pientalotontteihin tai aivan yksittäiseen tonttiin, Lehtonen taustoittaa.

Lehtonen kertoo, että kaupunki tulee tulevan syksyn aikana kasvattamaan erityisesti yritys- ja liiketonttien valikoimaa palvelussa sekä rikastamaan tonttitietoja tonttikuvilla.

‒ Kaupungin koko tontinhakuprosessi on nyt digitalisoitu kaikkien tonttityyppien osalta. Se nopeuttaa ja selkeyttää tonttipäätösten tekemistä.

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, tonttivastaava
puh. 040 740 0376, kimmo.lehtonen@lappeenranta.fi