Suosikit

Lappeenrannan Hämmäauteensuolle rakentuu syksyllä esteetön luontopolku

JULKAISTU 21.7.2023, 09.21

Hämmäauteensuo.

Lappeenrannan kaupunki rakentaa Hämmäauteensuolle esteettömän luontopolun, joka valmistuu loppuvuoden aikana. Reitin rakentaminen alkaa elokuun 2023 lopussa ja työt jatkuvat lokakuuhun saakka. Lyhyt pitkospuureitti alueen kaakkoisreunassa on poissa käytöstä rakentamisen ajan.

Reitti rakennetaan olemassa olevaa polkuverkostoa ja maastoa myötäillen. Luontopolku alkaa Hämmäauteensuon parkkipaikalta ja kiertää alueen kaakkoisreunaa myöten aina laavupaikalle saakka. Noin 1,5 metriä leveä reitti rakennetaan kivituhkasta ja märillä osuuksilla hyödynnetään pitkospuita. Samalla parannetaan opasteita ja rakennetaan levähdyspenkkejä polun varrelle.

Lappeenrannan kaupungin metsäpäällikön Janne-Perttu Rantosen mukaan alueelle jätetään myös hoitamattomia polkuja. Suon poikki kulkevaa pitkospuureittiä ei tulla tässä vaiheessa leventämään.

– Hämmäauteensuolla pääsee jatkossakin patikoimaan myös luonnonmukaisia reittejä pitkin.

– Esteettömän luontopolun ansiosta Hämmäauteensuosta pääsevät nauttimaan myös asukkaat ja matkailijat, jotka eivät ole aiemmin pystyneet tutustumaan suoluontoon. Kaikille on siis jotakin.

Hämmäauteensuo sijaitsee Vanhan Viipurintien varressa noin 8 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Hämmäauteensuo on yksi kuudesta kaupungin omistamasta luonnonsuojelualueesta. Alueen suojelua laajennettiin vuonna 2015.

Lisätietoja:

Janne-Perttu Rantonen, metsäpäällikkö
puh. 040 662 0651, janne-perttu.rantonen@lappeenranta.fi

Kartta: Hämmäauteensuon esteettömän luontopolun reitti, joka lähtee parkkipaikalta ja etenee alueen kaakkoisreunaa pitkin laavupaikalle saakka.