Suosikit

Open Stage -tapahtuman esiintyjät on nyt valittu – Asan ja DJ Polarsoulin kanssa samalla lavalla nähdään Kryonix, Siivet, Naamio-Liisa, Hoksi, Skidi ja Nikolaos

JULKAISTU 6.5.2024, 15.34

Mies huppu päässä oranssissa valaistuksessa.

Open Stage -haussa etsittiin aloittelevia, esiintymiskokemusta kaipaavia, eteläkarjalaisia artisteja ja yhtyeitä. Hakemuksia saapui yhteensä 11 kappaletta. Hakemusten musiikkinäytteiden perusteella tuomarit valitsivat kuusi kokoonpanoa esiintymään Lappeenrannan kesäteatterille 18. toukokuuta. Tuomareina toimivat Jojo “Johanna” von Hertzen ja Taneli Rantala.

Tuomareiden valitsemat kokoonpanot ovat satunnaisessa järjestyksessä Kryonix, Siivet, Naamio-Liisa, Hoksi, Skidi ja Nikolaos.

– Valinnoissa korostuivat oman musiikin tekeminen ja esittäminen sekä hyvin taitavasti soitetut cover-kappaleet. Halusimme myös nostaa hakemusten joukosta esiin monipuolisesti eri genrejä. Kaikkia valittuja yhtyeitä ja artisteja yhdistää myös jokin persoonallinen, omannäköinen ja erottuva kulma musiikissaan, kertovat Jojo von Herzen ja Taneli Rantala.

Kryonix, Siivet, Naamio-Liisa, Hoksi, Skidi sekä Nikolaos nähdään esiintymässä 18. toukokuuta Lappeenrannan kesäteatterissa. Monipuolisen musiikintäyteisen illan kruunaa Asa ja DJ Polarsoul.

Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Ilmaiset liput ovat noudettavissa Lappeenrannan kaupungintalolta asiakaspalvelukeskus Winkistä. Suosittelemme lippujen noutamista ennakkoon, sillä Kesäteatterin kapasiteetti on rajallinen.

Tapahtuma on päihteetön ja tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

Kryonix

Kryonix on 14- ja 15-vuotiaista koostuva lappeenrantalainen metalliyhtye.

– Soitamme enimmäkseen covereita muilta hevibändeiltä, mutta kehityksessä on muutamia omia kappaleita. Yhtyeemme on nopea tempoinen kokonaisuus, joka ei jätä kylmäksi, Kryonix kuvailee.

Siivet

Maagisista livekeikoista tunnettu Siivet tuo tuoretta soundia suomalaiselle musiikkikentälle. Siivet-yhtyeen musiikki on yhdistelmä unenomaisia melodioita, iskeviä rytmejä ja soiton riemua. Kappaleissa käsitellään kattavasti jokapäiväisen elämän ihmeellisyyttä, rakkautta sekä maailmantuskaa tinkimättömällä elämänmyönteisyydellä.

Naamio-Liisa

Naamio-Liisan musiikki liikkuu folk-popin ja spoken wordin laitamilla. Lyriikkapohjaisten biisien lomassa on tilaa myös improvisaatiolle, ja yhteen nivoutuvaa kokonaisuutta säestää efektipedaalin läpi soitettu sähköviulu.

Hoksi

Hoksi on Lappeenrannasta kotoisin oleva uuden sukupolven artisti, joka esittää sanoituksiaan sekä suomeksi että englanniksi monissa eri alalajeissa.

– Rakastan tehdä musiikkia elämän vastoinkäymisistä. Se auttaa minua hallitsemaan ajatuksiani ja tunteita ja toivottavasti osa lauluistani voi auttaa muitakin ihmisiä vaikeina aikoina. Keskityn lauluissani myös muihin aiheisiin, Hoksi kertoo.

Skidi

Skidi on 23-vuotias artisti, joka on tehnyt musiikkia 12-vuotiaasta lähtien.

– Kappaleeni sanoitukset sanoitan itse ja äänitän omassa kotistudiossa. Omat kappaleeni käsittelevät enimmäkseen mielenterveysongelmien kanssa kamppailua ja niistä selviämistä, sanoo Skidi.

Nikolaos

Nikolaos on 24-vuotias artisti Lappeenrannasta. Nikolaos sanoittaa, äänittää ja miksaa itse. Keikoilla erittäin energinen ja kovan työmoraalin omaava artisti on käynyt esiintymässä muutamilla festivaaleilla. Nikolaos on myynyt omia soolokeikkoja ja keikkakokemusta löytyy baareista ja yökerhoista yli 20:n keikan edestä.

 

Open Stage – Asa & DJ Polarsoul
+ Kryonix, Siivet, Naamio-Liisa, Hoksi, Skidi ja Nikolaos
18.5.2024 Klo 17.30 – 21.00
Lappeenrannan kesäteatteri
Ilmaiset liput noudettavissa asiakaspalvelukeskus Winkistä

 

Open Stage – Musasta ammatti -tilaisuus tiistaina 7.5.

Open Stage -konseptin tarkoitus on tukea aloittelevia artisteja ja yhtyeitä musiikillisessa urakehityksessä tarjoamalla rakentavaa palautetta ja koulutusta. Open Stage tarjoaa myös mahdollisuuden luoda verkostoja ja kysyä vinkkejä alan asiantuntijoilta.  Tarkoitus on myös edesauttaa mahdollisuutta työllistyä musiikin saralla.

Niin kaikki Open Stage -hakemuksen laittaneet kuin kuka tahansa musiikkiurasta kiinnostunut on tervetullut tiistina 7.5. klo 16.30 järjestettävään Musasta ammatti -tilaisuuteen Lappeenrannan kaupungintalolle kokoustila Kristiinaan. Tilaisuudessa kuullaan Open Stage tuomareinakin toimineita Jojo von Herzeniä ja Taneli Rantalaa.

Jojo von Hertzen on musiikkialan vaikuttaja, laulaja-lauluntekijä, yrittäjä, sisällöntuottaja ja tapahtumatuottaja. Jojo on tehnyt yli kymmenen vuotta töitä musiikkialalla, ja hän on vieraillut puhujana niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Taneli Rantala on kitaristi, juontaja ja tuottaja Radio Rockilla. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus keikkailusta hevibändeistä trubakeikkoihin ja bilebändeihin asti.

Lisätietoja:

Tuulia Ahokas, Kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori
Puh. 0408440252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi