Suosikit

Uusia pientalotontteja on nyt tarjolla Lappeenrannassa hyvillä sijainneilla

JULKAISTU 27.3.2024, 11.35

Havainnekuva Lappeenrannan Mäntylän alueen uusista omakotitalotonteista. Taloja, katuja, puita, vesialuetta.

Lappeenrannan kaupunki on asettanut haettavaksi uusia pientalotontteja eri puolilta kaupunkia. Uusia tontteja on haettavana Mäntylän, Ruoholammen ja Kanavansuun kaupunginosissa. Kaupungin tonttivastaava Kimmo Lehtosen mukaan pientalon rakentamista suunnittelevalle on nyt hyviä tonttivaihtoehtoja tarjolla.

− Nyt kannattaa rakentaa Lappeenrantaan. Kaikki haettavat tontit ovat luonnonläheisillä paikoilla ja kaupungin palvelut sekä sataman syke ovat pyöräilymatkan etäisyydellä.

Nyt haettavaksi asetettujen uusien tonttien hakuaika on 25.3.−30.4.2024. Uudet tontit Mäntylän, Ruoholammen ja Kanavansuun alueilla jakaantuvat seuraavasti:

Mäntylä

Mäntylään on kaavoitettu 21 uutta pientalotonttia, joista nyt laitetaan haettavaksi 4 tonttia Mehiläisentien varrelta. Tontit luovutetaan tarjouskilpailulla, minimihinta on 37500 euroa. Loput 17 tonttia, jotka sijoittuvat kesäkuussa valmistuvan Kimalaisenkujan varrelle ovat haettavissa, kun katutyömaa valmistuu. Tontit rajoittuvat Mattilanlammen ulkoilualueeseen, jossa sijaitsevat monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Heinäkuussa haettavien tonttien joukossa on myös vuokratontteja.

Ruoholampi

Ruoholammella on kaavamuutoksen seurauksena asetettu nyt jakoon 9 uutta pientalotonttia. Tontit sijaitsevat Vahvainmäenkadun varrella. Samalle alueelle on kesäkuussa valmistumassa uusi katu Vahvainkuja, jonka varrelle kaavoitetut tontit tulevat haettavaksi, kun katutyömaa valmistuu kesän 2024 aikana. Alueen luonnonläheisyys ja Ruoholammen koulu tekevät alueesta suositun lapsiperheiden keskuudessa. Ruoholammen tontit luovutetaan vuokraamalla, vuosivuokrat ovat noin 1200 euroa. Myöhemmin, kun tontti on rakennettu, voi tontin lunastaa omaksi.

Kanavansuu

Kanavansuulta tulee jakoon yksi uusi tontti maaliskuussa 2024 valmistuneen Kanavanrinne-kadun varrelta. Kadun varrella on useita tontteja jo valmiina varattavaksi. Kaikki Kanavanrinne-kadun varrella olevat tontit luovutetaan tarjouskilpailulla. Tonttien minimihinnat on esitetty tonttitietojen yhteydessä. Kanavansuun alueelle ominaista on Saimaan läheisyys. Alueella on oma pienvenesatama.

Tonttien hakemukset verkossa

Nyt haettavaksi asetettujen tonttien lisäksi kaupungilla on runsaasti muita pientalorakentamiseen tarkoitettuja tontteja vapaana eri puolilla kaupunkia.

Kaikkien vapaiden tonttien sijainnit kartalla, tarkemmat tiedot tonteista, hakuaika ja -ohjeet löytyvät kaupungin Vapaat tontit -verkkopalvelusta, jonka kautta myös hakemukset tehdään.

Vapaiden tonttien ostamisesta tai vuokraamisesta yleisiä ohjeita ja hakuun liittyviä muita hyödyllisiä linkkejä löytyy myös kaupungin tonttipalveluiden sivuilta.

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, tonttivastaava
Puh. 040 740 0376, kimmo.lehtonen@lappeenranta.fi