Suosikit

Suunnittele oma unelmaduunisi – nuorten Unelmaduuni 2023 -kilpailuun voi osallistua koko maaliskuun ajan

JULKAISTU 24.2.2023, 10.06

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa jälleen nuorille Unelmaduuni-kilpailun, jossa nuoret saavat ideoida ja suunnitella itselleen kesätyöpaikan. Osallistujien joukosta valitaan viisi nuorta toteuttamaan omaa unelmaduuniaan kahden viikon ajaksi kesällä 2023.

Unelmaduuniin voivat osallistua vuosien 2003–2006 välisenä aikana syntyneet lappeenrantalaiset nuoret. Kilpailu jatkaa viime vuosien teemalla eli unelmaduunin tulee olla sellainen, joka ilahduttaa kaupunkilaisia ja lisää heidän hyvinvointiaan.

– Unelmaduunin tarkoitus on kannustaa nuoria innovatiivisuuteen ja yrittäjyyteen matalalla kynnyksellä, kertoo ohjaamonuorisotyöntekijä Hanna-Maija Harju Lappeenrannan kaupungilta.

– Unelmaduuni ei kuitenkaan sisällä yrittäjyyden riskejä, koska kaupunki maksaa palkan.

Tänä vuonna nuoren täytyy kuitenkin hieman osata suunnitella omaa työaikaansa ja palkanmaksu tapahtuu tuntilistan mukaan. Jo hakuvaiheessa kysytään työajankäyttöä, minkälaisen työpäivän unelmaduunilainen itselleen suunnittelee.

– Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä lopullisen valinnan jälkeen on mahdollisuus suunnitella työajankäyttöä myös yhdessä Ohjaamonuorisotyöntekijän kanssa.

Unelmaduuni on nimensä mukaisesti juurikin sitä itseään: duunia, josta unelmoi. Suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mikä juuri sinua kiinnostaa, mikä saa sinut innostumaan. Onko se rakas harrastus tai muu vapaa-ajan viettoon liittyvä asia? Sen jälkeen kannattaa pohtia sitä, millä tavalla pystyisit omalla unelmaduunillasi ilahduttamaan myös muita. Nyt on täydellinen tilaisuus ideoida rohkeasti ja ennakkoluulottomasti!

– Unelmaduunista on jo edellisten vuosien perusteella hyviä kokemuksia, Harju sanoo.

– Nuoret ovat tykänneet, kun ovat päässeet käyttämään vahvuuksiaan ja luovuuttaan sekä suunnittelemaan oman kesätyön sisällön. 

Edellisinä vuosina unelmaduunarit ovat esimerkiksi: 

  • leikittäneet lapsia päiväkodissa, 
  • maalanneet muraaleja kaupunkikuvaan, 
  • tehneet erilaisia musisointikeikkoja niin katusoittajana kuin soittajana vanhustenkodissa,
  • kaksi nuorta on tehnyt yhdessä videoita ja Instagram-tarinoita Ohjaamon Instagram-tilille,
  • Monarilla on pidetty taidepajaa nuorille,
  • Lappeenrannan retkeilyalueita on siivottu, kunnostettu sekä kuvattu Ohjaamon Instagram-tilille
  • ja monenlaista muuta!

Unelmaduuniin täytetään sähköinen hakemus, joka aukeaa keskiviikkona 1.3. Unelmaduunarit valitsee näiden hakemusten perusteella nuorisotoimen henkilöstöstä koottu raati. Hakuaika kestää 31.3.2023 asti.

Lisätietoja Unelmaduunista 2023:

Hanna-Maija Harju
Ohjaamonuorisotyöntekijä
0406532963
hanna-maija.harju@lappeenranta.fi