Suosikit

Skinnarilankadun kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkaa toukokuussa

JULKAISTU 29.4.2024, 09.11

Kevyen liikenteen väylä, tienpengertä, tie, puita, joissa ei vielä lehtiä. Puiden takana kerrostaloja.

Lappeenrannan Skinnarilankadun kevyen liikenteen väylän leventämisurakka käynnistyy toukokuussa 2024. Urakka on jatkoa aiempien vuosien Helsingintien kevyen liikenteen väylän parantamiseen.

Tämän vuoden työt käsittävät Skinnarilankadun kevyen liikenteen väylän uusimisen Helsingintien ja Sammonlahdenkadun välillä. Väylä rakennetaan muun reitin kanssa yhtenäiseksi eli kaksisuuntaiseksi ja kolme metriä leveäksi pyörätieksi. Jalankulkijoille rakennetaan pyörätiestä erillinen 2,5 metriä leveä väylä.

Työn tilaajana ja rakennuttajana toimii Lappeenrannan kaupunki. Kaupungin projektipäällikkö Eero Harjun mukaan tarkoituksena koko urakassa on parantaa pyöräilyn pääreitistöä niin, että liikkuminen on turvallista ja sujuvaa.

− Yhtenäiset, leveät ja erotellut kevyen liikenteen väylät parantavat kaikkien liikkujien, ja etenkin lähikoululaisten liikenneturvallisuutta.   

Vihertyöt etenevät myös osana Sammonlahden laajempaa kehittämistä

Skinnarilankadun kevyen liikenteen väylän parantaminen on osa Sammonlahden alueen laajempaa kehittämistä, jossa uusitaan muun muassa alueen kunnallistekniikka.

Pyörätien rakentamisen yhteydessä huomioidaan reitin varrelle sijoittuva nykyinen puusto, joka säilytetään. Joitakin uusia puu- ja pensasistutuksia tehdään pyörätien varrelle, kertoo kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen.  

− Istutettavissa puita on montaa eri lajia – lehmuksia, koivuja, tuomia ja tammia. Lisäksi viherkaistoille perustetaan nurmea ja myös monimuotoista kukkivaa niittyä.

Kevyen liikenteen väylän urakka alkaa Skinnarilankadulla toukokuun alussa ja kestää elokuun lopulle. Pääurakoitsijoina toimi GRK Suomi Oy.

Lisätietoja:

Eero Harju, projektipäällikkö
Puh. 040 635 1256, eero.harju@lappeenranta.fi

Laura Ratilainen, kaupunginpuutarhuri (viherrakentamisen osalta)
Puh. 040 653 0935, laura.ratilainen@lappeenranta.fi