Suosikit

Sammontalon peruskivi muurataan 1.11.2023 – kaupunki kerää 15.10. asti ideoita peruskiven sisään talletettavasta esineestä

JULKAISTU 5.10.2023, 12.49

Lappeenrannan Sammonlahteen rakenteilla olevan Sammontalon peruskivi muurataan keskiviikkona 1.11.2023 klo 13.

Kyseessä on kutsuvierastilaisuus, mutta aiheesta kiinnostuneilla on mahdollisuus seurata tilaisuutta suoran verkkolähetyksen välityksellä. Linkki verkkolähetykseen ja tilaisuuden tarkka ohjelma julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa, ja niistä tiedotetaan erikseen.

Sammontalo on koko Lappeenrannan kannalta merkittävä rakennushanke. Rakennukseen tulee tilat perusopetuksen vuosiluokille 1.–9., varhaiskasvatukselle ja esi- sekä valmistavalle opetukselle, kirjastolle, nuorisotoimelle, oppilashuollolle ja liikuntapalveluille.

Lappeenrannan kaupunki kutsuu kaikki aiheesta kiinnostuneet ideoimaan mitä Sammontalon peruskiven sisään asetettavan lieriön sisään talletetaan. Lappeenrannan Toimitilat Oy:n rakennuttajapäällikkö Pekka Talonpojan mukaan kaupunki haluaa ideakilpailulla jatkaa Sammontalon yhteisöllistä toteutusta asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

– Peruskiveen asetetaan noin 160 x 490 mm kokoinen lieriö, johon mahtuu esimerkiksi piirustuksia rullalla tai sanomalehti. Lieriöön on tapana yleensä tallettaa esimerkiksi ajankohtaan tai yhteiskunnallisiin teemoihin liittyvä pieni esine.

Oman ideansa voi käydä ilmoittamassa 15.10.2023 mennessä joko sähköpostitse osoitteeseen lato@lappeenranta.fi tai osallistumalla Lappeenrannan kaupungin Facebook-sivulla järjestettävään kilpailuun, jossa vastaajien kesken arvotaan kaksi kahden henkilön kutsua peruskiven muuraustilaisuuteen.

– Uskon, että saamme hyviä ja rohkeitakin ideoita, joiden pohjalta pohdimme, mitä lieriöön lopulta laitetaan. Valitusta esineestä tai esineistä kerrotaan samassa yhteydessä, kun viestimme tilaisuuden ohjelmasta, Talonpoika kertoo.

Sammontalon on tarkoitus valmistua lukuvuoden 2025–2026 alkuun mennessä. Rakennustöiden etenemistä ja työmaatiedotteita voi seurata uudisrakennuksen toteuttamisesta vastaavan SRV:n verkkosivustolla.

Lisätietoja:

Katri Tolvanen, toimitilajohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh. 040 5743 630, katri.tolvanen@lappeenranta.fi

Pekka Talonpoika, rakennuttajapäällikkö, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh 0400 668 760, pekka.talonpoika@lappeenranta.fi