Suosikit

Saimaa Cycle Tourin liikennejärjestelyt 7.‒8.7.2023 Lappeenrannassa

JULKAISTU 3.7.2023, 11.35

Lappeenrannan kartta, jossa merkattuna reitti Saimaa Cycle Tourilla 2023

Suomen suurimmaksi pyöräilytapahtumaksi kasvanut Saimaa Cycle Tour poljetaan pe 7.7.‒la 8.7.2023 ja tapahtuma aiheuttaa liikennejärjestelyitä Lappeenrannan satama-alueella.

Saimaa Cycle Tourille osallistuu noin 2500 pyöräilijää. Pyöräilijät lähtevät liikkeelle maksimissaan 50 pyöräilijän ryhmissä neljän minuutin välein. Ryhmät lähtevät liikkeelle Imatrankosken sillalta perjantaina 7.7. kello 19.30‒22.06 välisenä aikana ja lauantaina 8.7. kello 10.00‒11.00 välisenä aikana. Kaikki pyöräilijät ovat maalissa Imatralla lauantaina 8.7. kello 18 mennessä.

Saimaa Cycle Tourin 300 kilometrin pääreitti kulkee Saimaan ympäri siten, että lähtö tapahtuu Imatralta, josta reitti kiertää myötäpäivään Lappeenrannan, Taipalsaaren, Savitaipaleen, Mikkelin, Puumalan ja Ruokolahden kautta takaisin Imatralle.

Lyhyemmät lauantaiaamuna liikkeelle lähtevät reitit kulkevat Imatralta Ruokolahden suuntaan kiertäen Äitsaaren ja takaisin Imatralle.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt Lappeenrannassa

Saimaa Cycle Tour tapahtuma aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyitä Lappeenrannan satama-alueella Myllysaaren ja Pikisaaren välillä.

Koska pyöräilijät ohittavat Lappeenrannan satama-alueen perjantai-illan aikana, niin pyydämme myös jalankulkijoilta tarkkaavaisuutta satama-alueen teiden ylityksissä, koska pyöräilijäryhmät liikkuvat vauhdikkaasti.

Ainonkatu ja Satamatie suljetaan liikenteeltä Lappeenrannan keskussairaalan ja Pikisaaren välisellä osuudella siten, että sairaalan suunnasta oikea kaista on vain pyöräilijöiden käytössä. Liikenne suljetaan perjantaina kello 20 alkaen ja avataan liikenteelle lauantaiyönä kello 02 (tai heti viimeisen pyöräilijäryhmän ohitettua satama-alueen). Vasen kaista Pikisaaren suunnasta keskussairaalan liikenneympyrälle on normaalisti liikenteen käytössä.

Pyydämme autoilijoilta malttia pyöräilijäryhmien ohittamisessa

Pyöräilijät lähtevät liikkeelle maksimissaan 50 hengen ryhmissä ja ryhmien etenemisvauhti vaihtelevat hitaammin etenevistä retkipyöräilijöistä ammattilaistiimeihin, jotka polkevat 300 kilometrin reitin jopa 40 km keskituntinopeudella. Eri lähtöryhmissä liikkeelle lähteneet pyöräilijäryhmät voivat matkan varrella kasaantua jopa yli 100 hengen pyöräilijäryhmiksi.

Tapahtumassa noudatetaan liikennesääntöjä ja toivomme, että myös autoilijat ja motoristit huomioivat turvallisuusnäkökohdat niin isoja pyöräilijäryhmiä kuin yksittäisiä pyöräilijöitä ohitettaessa:

  • Muistathan pitää kaikissa tilanteissa vähintään 1,5 metrin etäisyyden sivuttaissuunnassa pyöräilijöihin tai mieluiten vastaantulijan kaistaa käyttäen.
  • Ethän lähde ohittamaan pyöräilijäryhmiä kohdissa, joissa on huono näkyvyys esimerkiksi ylämäet ja mutkat.

Liikenteenohjaus ja varoitusmerkinnät

Tapahtuman reitin risteysalueilla on satoja liikenteenohjaajia ja reitin varrella on yli 500 tapahtumaan liittyvää varoitus- tai ohjaustaulua.

Osa liikenteenohjaajista on ohjaamassa pyöräilijöitä, ja osassa risteyksistä liikenteenohjaajat pysäyttävät muuta liikennettä pyöräilijöiden joustavan etenemisen mahdollistamiseksi. Tämä voi aiheuttaa muutaman minuutin odotusaikoja.

Lisätietoja:

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
Puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi