Suosikit

Sähköpotkulautakausi alkaa Lappeenrannassa 14.4.2023 – kaupunki kehottaa noudattamaan liikennesääntöjä

JULKAISTU 14.4.2023, 11.24

Kaksi sähköpotkulautaa pysäköitynä kadulla.

Sähköpotkulaudat ilmestyvät Lappeenrannan katukuvaan 14.4. alkaen, kun yksityinen palveluntarjoaja tuo sähköpotkulautansa vuokrattavaksi. Sähköpotkulautojen käyttöaluetta laajennetaan vähitellen, kun hiekanpoisto etenee pyöräteillä ja jalkakäytävillä.

Lappeenrannan kaupunki ei millään tavalla vastaa sähköpotkulautojen vuokraamisesta tai käytöstä – se kuuluu yksityisille palveluntarjoajille. Kaupunki kuitenkin kehottaa sähköpotkulautojen käyttäjiä toimimaan liikennesääntöjen mukaisesti.

Huhtikuussa tarjolle tulevien potkulautojen enimmäisnopeus on 25 km/h, joten niillä ajettaessa tulee noudattaa pyöräilijöihin sovellettavia liikennesääntöjä. Sähköpotkulaudalla ajetaan pyörätiellä tai jos pyörätietä ei ole, autotien oikeassa reunassa.

Sähköpotkulaudan saa pysäköidä vain mahdollisimman lähelle tien reunaa ja tien suuntaisesti, ellei liikennemerkeillä ole erikseen muuta pysäköintitapaa ilmoitettu. Sähköpotkulautaa ei saa jättää tielle, jossa se voi vaarantaa tai haitata liikennettä.

Etenkin katujen hiekanpoiston aikana tulee kiinnittää erityistä huomiota sähköpotkulautojen huolelliseen pysäköintiin, jotta hiekka saadaan poistettua tehokkaasti koko tieosuudelta.

Lisätietoja vain liikennesääntöihin liittyen:

Matleena Kujala, kestävän liikkumisen asiantuntija
Puh. 040 6551850, matleena.kujala@lappeenranta.fi (17.4.2023 asti)

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Puh. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi (18.4.2023 alkaen)