Suosikit

Päivien kimallus -konsertti tuo tunnettuja iskelmiä tähän päivään Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa pe 14.4.

JULKAISTU 12.4.2023, 10.32

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Päivien kimallus -konsertissa perjantaina 14.4. klo 19 Lappeenranta-salissa soi iskelmäkavalkadi nostalgian siiviltä tähän päivään. Konsertin johtaa kapellimestari Antti Rissanen ja solisteina esiintyvät laulajat Karoliina Kallio ja Kyösti Mäkimattila.

Tenavatähdestä Euroviisuihin ja Cheekin taustalaulajaksi

Karoliina Kallio on opiskellut muun muassa Savonlinnan taidelukiossa, Jyväskylän ammattiopiston konservatoriossa sekä Pop & Jazz konservatoriossa. Hänen ensimmäinen tv-esiintymisensä oli vuonna 1990 Mainostelevisiossa esitetyssä Tenavatähti-laulukilpailussa.

Vuonna 2004 Kallio oli mukana Euroviisujen Suomen karsinnoissa. Ennen tätä hän oli osallistunut Eurovision -laulukilpailuun jo kahdesti taustalaulajana. Hän osallistui Suomen Idols -kilpailuun vuonna 2005 ja pääsi semifinaalivaiheeseen saakka.

Karoliina Kallio kokenut esiintyjä. Hän on keikkaillut ahkerasti Flipper-nimisen cover-kappaleisiin erikoistuneen yhtyeen riveissä. Vuonna 2008 Kallio liittyi Waldo’s People -yhtyeeseen, joka voitti kappaleellaan ”Lose Control” vuoden 2009 Euroviisujen Suomen karsinnan. Hän on myös laulanut taustoja Cheekin Jare Henrik Tiihonen -albumilla.

Tangokuninkaan sielukas ääni on valloittanut tanssilavat

Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi Seinäjoella vuonna 2013. Tämän jälkeen Mäkimattila onkin ollut yksi tanssilavojen suosituimmista ja toivotuimmista iskelmätähdistä. Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja esiintyvän taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön. Mäkimattila on saavuttanut pitkäjänteisellä työllään niin levyttävänä artistina kuin keikkailevana esiintyjänä tanssilavojen pääesiintyjä -statuksen.

Kyösti on keikkaillut Varjokuva-yhtyeen kanssa sekä rumpalina että solistina sekä julkaissut yhtyeen kanssa neljä albumia vuosina 2007–2012. Soolona Mäki-Mattila on julkaissut useiden albumien lisäksi runokirjoja. Mäkimattila on oman tuotannon lisäksi tehnyt kappaleita muille artisteille.

Päivien kimallus

pe 14.4. Lappeenranta-sali klo 19
Johtaa Antti Rissanen
Solistit Karoliina Kallio ja Kyösti Mäkimattila 
Ohjelmassa menneiden vuosien nostalgiaa.

Liput 30/21 €

Lisätiedot:

Milko Vesalainen
Intendentti – Lappeenrannan kaupunginorkesteri
040 547 8706
milko.vesalainen@lappeenranta.fi