Suosikit

Mitä jos asuisit Etelä-Karjalassa -kesäkampanjalla osaajia maakuntaan

JULKAISTU 19.7.2023, 10.27

Etelä-Karjala kamppailee samojen haasteiden kanssa kuin monet muutkin maakunnat, työvoimasta on pulaa ja väki vähenee. Asiaan liittyviä ratkaisuja mietitään maakunnassa monelta kantilta, ja yksi polttavimmista on se, kuinka alueelle saataisiin lisää osaajia ja asukkaita ja sitä kautta uutta elinvoimaa.

Yhtenä keinona uusien asukkaiden houkuttelemiseksi Etelä-Karjalassa näkyy tänä kesänä Mitä jos asuisit Etelä-Karjalassa -kampanja, joka on suunnattu täällä lomaileville ulkopaikkakuntalaisille.

– Olemme pystyttäneet kampanjasta kertovan mainostaulun jokaiseen alueen yhdeksään kuntaan vilkkaaseen paikkaan, jossa ihmiset liikkuvat jalan. Taulussa oleva QR-koodi ohjaa suoraan kyselyyn, jossa kartoitetaan kiinnostusta alueemme avoimista työpaikoista sekä yrittäjyydestä ja sen myötä muuttamisesta Etelä-Karjalaan, kertoo projektipäällikkö Armi Sallinen.

Lisäksi maakunnan hotelleissa on A3-kokoinen juliste, jonka QR-koodi ohjaa samaan kyselyyn. Kampanjan tukena käytetään myös somea – Facebookia ja Instagramia.

Kampanja alkoi juhannuksena ja kestää elokuun loppuun.

– Somekampanja on ollut käynnissä reilun viikon ja olemme iloisesti yllättyneitä vastaajien määrästä, Sallinen sanoo.

– Jo lähes 400 henkilöä on vastannut kyselyyn, yli sata heistä on halunnut lisätietoja vapaista työpaikoista ja kymmenet ihmiset ovat myös kiinnostuneita yritystoiminnasta alueella.

Kesäkampanja on yksi aktivointitoimenpide maakunnallisen palvelukonseptin luomisessa Työlle tekijänsä -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kehittää pysyvä toimintamalli, jotta Etelä-Karjalan alueelle muuttaminen olisi helppoa ja houkuttelevaa. Uusien asukkaiden ja osaajien houkuttelu maakuntaan ja sen tekeminen helpoksi on yksi hankkeen päätavoitteista.

Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto/Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Lisätiedot:

Työlle tekijänsä -kehittämishanke

Yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemi
Lappeenrannan kaupunki, Wirma yrityspalvelut
p. 044 052 3056
eeva.pihlajaniemi@lappeenranta.fi


Projektipäällikkö Armi Sallinen
Lappeenrannan kaupunki, Wirma yrityspalvelut
p. 050 3026 536
armi.sallinen@lappeenranta.fi
http://kotiin.ekarjala.fi

EU:n lipun kuva, teksti: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.Logo, teksti: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristokeskus.Logo, teksti: Maaseutuverkosto.