Suosikit

Maailman parhaan veden maksuttomat juomapisteet avautuvat satamaan ja Linnoitukseen

JULKAISTU 12.6.2024, 15.39

Vesijuomapiste puistossa.
Lämpimästi onnittelemme 375-vuotiasta vireää ja energistä kaupunkiamme!

Lappeenrannan Energia juhlistaa kotikaupunkinsa juhlavuotta avaamalla sen kunniaksi kaikille avoimet juomavesipisteet eli vesipullon täyttöön sopivat vesipostit kaupunginlahden satamaan Veera-patsaan läheisyyteen ja Linnoitukseen Katariinantorille. Vesipisteet avataan käyttöön kaikille avoimissa avajaisissa satamassa keskiviikkona 19. kesäkuuta kello 13.00. Tule mukaan ja täytä oma vesipullosi!
 

Suomalainen talousvesi on maailman parasta ja Lappeenrannassa hanavesi on tunnetusti kirkasta, hajutonta ja hyvänmakuista vettä, jonka laatu täyttää lupaukset joka päivä.  Ensi keskiviikosta eteenpäin tätä maailman parasta vettä voi maksutta täyttää omaan juomavesipulloon kaupunginlahden satamassa Veera-patsaan luona ja Linnoituksessa Katariinantorilla.

Juomavesipisteitä on toivottu kaupungin yleisille paikoille jo useita vuosia, ja ehdotus on saanut kannatusta myös Lappeenrannan Energian MinunIdeani.fi -osallistamisalustalla. Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman kiittää ja iloitsee kaupungin saamasta 375-vuotislahjasta sopivasti kesäsesongin aikaan:

- Suomen paras vesi kuuluu Lappeenrannan tarinaan ja nyt myös matkailijoiden kokemukseen. Kestävän matkailun tiekarttamme mukaisesti tarjoamme matkailu- ja tapahtumapalveluita niin kuntalaisille kuin matkailijoillekin. Keskeisten matkailu- ja tapahtuma-alueiden saavutettavat pisteet vähentävät vierailijoiden muovipullojen käyttöä, ja esimerkiksi matkailuneuvonnan Hiekkalinnan tai IsoKristiinan pisteistä voi hankkia veden Lappeenranta-pullon matkamuistoksi.

Juomavesipisteet saatavilla jatkossa myös tapahtumiin

Lappeenrannan Energian asiakkuus- ja digipalvelujohtaja Sami Pesonen kiittää kaupunkia yhteistyöstä ja mahdollisuudesta avata juomavesipisteet maailman parhaan vetemme viestin eteenpäin viemiseksi kaupungin paraatipaikoille:

- Näillä hanoilla haluamme erityisesti muistuttaa, että puhdas vesi on elinehto elämälle. Lappeenrantalainen hanavesi on tutkitusti puhdasta ja sen laatu ylittää kirkkaasti talousvedelle asetetut vaatimukset. Siksi hanoissa lukeekin viestinä ”Nauti – se on maailman parasta”.

Veistokselliset juomavesipisteet ovat säänkestävää Cor-Ten -terästä ja toimittaa kotimainen Design Alonen. Vesipisteiden asennukset hoituvat luotettavalla yhteistyöllä Lappeenrannan Energiaverkkojen ja Elveran toimesta.

- Jatkossa tarjoamme yhteistyökumppaneillemme mahdollisuuden lainata meiltä vastaavanlaiset siirrettävät vesijuomapisteet oman tapahtuman laadukkaan juomavesijakelun järjestämiseksi. Tällä ratkaisulla haluamme vastata kysyntään ja olla samalla läsnä maailman parhaalla vedellä kumppaneidemme tapahtumissa.

Lisätiedot:

Lisätietoa veden laadusta: Vedenottamoilta lähtevän veden laatu | Lappeenrannan Energia

Lisätietoa vedestä: Vesiaiheisen tutkitun tiedon lähde