Suosikit

Linja-autoalan lakko vaikuttaa merkittävästi Lappeenrannan joukkoliikenteeseen ja koulukuljetuksiin

JULKAISTU 3.3.2023, 10.25

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n linja-autoalan lakko on alkanut 1.3. klo 3.00 ja kestää enimmillään 10.3. klo 3.00 asti. Lakko koskee Lappeenrannan alueella ainakin Savonlinja Oy:tä.

Mikäli sovintoon päästään jo aiemmin ja lakko päättyy, niin lakon vaikutukset joukkoliikenteessä näkyvät kuitenkin vielä arviolta kahden vuorokauden ajan ennen kuin liikenne palaa normaaliksi.

Lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan joukkoliikenteeseen sekä jossain määrin koulukuljetuksiin. Lakko on käytännössä pysäyttänyt paikallisliikenteen linjat 1–12 ja 47. Viikosta 10 alkaen lähiliikenne (linjat 110–620) ja koulukuljetusten sopimusautot pystytään lähtökohtaisesti liikennöimään normaalisti eli myös lähiliikenteen linjalle 200 on saatu korvaava auto liikennöimään. Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

Tilanteeseen varaudutaan niin hyvin kuin mahdollista, mutta lakon laajuutta ja sen vaikutuksia ei voida täysin ennakoida.

Poikkeustilanteesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, sähköisessä Jouko-reittioppaassa sekä Lappeenrannan bussit -sovelluksessa. Jouko-reittioppaassa ja Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä.

Poikkeustilanteen vuoksi suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin.

Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa siirtymiin ja seuraamaan reaaliaikaista liikennöintitilannetta Jouko-reittioppaasta ja Lappeenrannan bussit -sovelluksesta. Jouko-reittioppaan Lähipysäkit näkymästä -näet lähellä sinua ajettavien linjojen bussit. Näin voit lakon aikana tarkistaa, onko bussi tulossa. Yksittäisellä linjalla kulkevat bussit löydät Jouko-reittioppaan linjasivulta. Huomaathan, että vihreällä tekstillä on merkitty reaaliaikatieto, eli linja-auto on liikenteessä. Mustalla tekstillä näkyvät ovat aikataulunmukaisia aikoja, jotka eivät poikkeustilanteessa välttämättä pidä paikkaansa. Lisäksi näet yksittäisellä linjalla kulkevat bussit Lappeenrannan bussit -sovelluksen karttanäkymästä.

Huomioittehan asiakashyvitysten osalta, että lakkotilanteesta johtuen Lappeenrannan joukkoliikenteeseen muodostuu ylivoimainen este, josta ei pääsääntöisesti synny korvausvelvoitetta.

Pahoittelemme lakosta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Lisätiedot:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
Lappeenrannan kaupunki
Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimiala, Kadut ja ympäristö
puh. 040 651 5599
terhi.koski@lappeenranta.fi