Suosikit

Lappeenranta etsii ehdokkaita vuoden 2023 Elämän nälkä -palkinnon saajaksi – omaa ehdokasta voi ehdottaa 7.5. mennessä

JULKAISTU 17.4.2023, 10.46

Mikrofoni tapahtumayleisön edustalla.

Lappeenrannan kaupunki etsii ehdokkaita vuoden 2023 Elämän nälkä -palkinnon saajaksi.

Elämän nälkä -palkinto jaetaan vuosittain yhdelle 13–29-vuotiaalle nuorelle esimerkiksi ansioista taloudellisen, sosiaalisen, ekologisen ja kulttuurisen kestävän kehityksen edistäjänä, urheilu- tai kulttuurimenestyksestä tai rohkeudesta katsoa tulevaisuuteen ja olla kumppani nykypäivän globaalissa yhteiskunnassa.

Oman ehdotuksensa palkinnon saajasta voi käydä kertomassa verkkokyselyssä, joka on avoinna 7.5.2023 saakka. Kaupunginhallitus tekee päätöksen palkinnon saajasta ehdotusten pohjalta. Kyselyyn osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkinto, joka pitää sisällään kulttuuri- ja makuelämyksiä.

Elämän nälkä -palkinto on tuhannen euron stipendi, ja se jaetaan alkusyksystä 2023 toisen kerran. Ensimmäinen, vuoden 2022 Elämän nälkä -palkittu oli olympiamitalisti Santeri Kiiveri.

Kulttuurijohtaja Anu Talkan mukaan kaupunki haluaa Pave Maijasen rakastettuun kappaleeseen pohjautuvalla palkinnolla kannustaa nuoria elämässä eteenpäin.

– Haluamme rohkaista kotikaupunkimme nuoria kokeilemaan rohkeasti siipiään ja tekemään tulevaisuudestaan itsensä näköisen. Nyt on hyvä mahdollisuus siis ehdottaa palkintoa tuntemalleen tai ihailemalleen nuorelle.

Lisätiedot:

Anu Talka, kulttuurijohtaja
Puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi

Tee ehdotus Elämän nälkä -palkinnon saajasta 7.5. mennessä täällä.