Suosikit

Lappeenrannassa tunnistetaan nuorisoystävällisen työnantajan piirteitä – Ohjaamon kehittämisryhmissä mietitään, millaisia ne voisivat olla

JULKAISTU 4.4.2023, 11.16

Tämän päivän nuori ei välttämättä sitoudu samaan työnantajaan vuosikymmeniksi kuten aiemmat sukupolvet, vaan työura muodostuu erilaisista projekteista, pätkistä ja kokeiluista, joissa uraportaita liikutaan niin horisontaalisesti kuin vertikaalisesti joka suuntaan. Toisaalta nykyinen pirstaleinen ja nopeatempoinen yritysmaailmakaan ei enää tue koko elämän kestäviä työpaikkoja.

Koska nuorissa on tulevaisuus ja osaajista taistellaan jo nyt, on äärimmäisen tärkeää miettiä, miten nuoria johdetaan. Heihin ei enää päde entiset keinot, vaan tarpeita on syytä tarkastella uudella tavalla. Mitä ne keinot ovat ja millaisia työnantajia nuoret tarvitsevat?

Juuri tähän pyrkii Lappeenrannan nuorisotoimen palvelupiste Ohjaamo – nimittäin selvittämään yhdessä työnantajien ja nuorten itsensä kanssa, millainen on nuorisoystävällinen työnantaja.

Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine kertoo, että Nuoriystävällinen työnantaja -kehittämisryhmä on  starttaamassa keväällä, ja ensimmäinen kokoontuminen pidetään 10.5. klo 15–16.30 Ohjaamolla.

– Kehittämisryhmään on tarkoitus saada yhteen eri ikäisiä nuoria ja nuoria aikuisia (15–29-vuotiaita) ja nuoria työllistäviä työnantajia, Laine sanoo.

– Ideana on muodostaa korkeintaan 10 hengen pienryhmä, joka yhdessä pohtii juuri niitä asioita, jotka ovat tärkeitä nuorille työntekijöille.

Pohdittavia kysymyksiä ovat esimerkiksi:

  • Millainen on nuorisoystävällinen työnantaja?
  • Miten nuoria ja nuoria aikuisia palkkaavat työnantajat erottuvat kaupungissa?
  • Mistä nuori ja nuori aikuinen löytää hyvän työnantajan?
  • Miten työnantaja löytää hyviä työntekijöitä?

– Toivomme, että tämän työskentelyn tuloksena meillä on määritelmä siitä, millainen on nuorisoystävällinen työnantaja – eli kriteerit, Laine selittää.

– Tällainen kriteerit täyttävä työnantaja voisi sitten vaikka saada jonkun merkin siitä, että ovat sitoutuneet toimimaan nuorten kanssa.

Nuorisoystävällinen työnantaja -keittämisryhmässä on jo muutama ilmoittautunut osallistuja, mutta lisää toivotaan. Mukaan voivat tulla kaikki alle 30-vuotiaat nuoret ja alueen työnantajat, jotka ovat kiinnostuneet kehittämistyöstä nuorten kanssa ja nuoria varten.

– Seuraavat tapaamiset sovitaan ryhmässä ensimmäisen tapaamisen yhteydessä, Laine sanoo.

– Toivomme todella, että saamme mukaan asiasta innostuneita nuoria ja työnantajia vaikuttamaan ja kehittämään uutta mallia!

Ohjaamo Lappeenranta
Anni Swanin katu 7, 53100 Lappeenranta

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

nina.laine@lappeenranta.fi
040 504 1946