Suosikit

Lappeenrannan uimahallissa osallistutaan energiatalkoisiin saunojen lämmityksen vähentämisellä ja otetaan käyttöön 2 tunnin uima-aika

JULKAISTU 13.9.2022, 14.09

Lappeenrannan liikuntatoimi osallistuu energiansäästötalkoisiin. Liikuntatoimi on päättänyt sulkea toisen naisten ja toisen miesten saunan keskustan uimahallissa maanantaina 12.9.2022 alkaen. 

Palaamme näin koronaa edeltäviin käytänteisiin, jolloin meillä oli uimahallin vain yksi sauna käytössä sekä miesten että naisten puolella, liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalainen kertoo. 

Tiistai-aamuisin naisten puolella molemmat saunat ovat kuitenkin päällä, sillä uimahallissa on paljon ruuhkaa vesijumppien ja koululaisten vuorojen aikana. 

Höyrysaunat ovat toistaiseksi käytössä.

Syyskuusta alkaen uintiaika 2 tuntia – vesiaikaa riittää näin kaikille kävijöille 

Syyskuusta alkaen uintiaika Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleissa on kaksi tuntia, jotta vesiaikaa riittää kaikille kävijöille. 

– Etenkin ilta ja viikonloppuajat ovat viime aikoina olleet ruuhkaisia. Uintiaikaa rajaamalla mahdollistamme uimahallien käytön mahdollisimman monelle kuntalaiselle, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen

– Uimahallien ruuhkautuminen on myös turvallisuuskysymys.

Liikuntatoimi haluaa muistuttaa myös kaikkia kävijöitä uimahallien käytössäännöistä, jotta vierailu uimahalleissa on miellyttävä kaikille käyttäjille.

– Oletamme, että ilman aikuisia uimaan tulevat lapset osaavat huoltajiensa arvion mukaan käyttäytyä uimahallissa. Pyydämmekin aikuisia käymään yhdessä lastensa kanssa uimahallin järjestyssäännöt läpi – säännöt löytyvät verkkosivuiltamme, Seppänen kertoo.

– Samalla liikuntatoimesta muistutetaan, että uimataidottoman lapsen täytyy olla uimahallissa aina yhdessä uimataitoisen aikuisen kanssa ja isoihin altaisiin pääsy on sallittu ainoastaan uimataitoisilta.

 

Lisätiedot: 

Tommi Nakari
kunnossapitotyönjohtaja
tommi.nakari@lappeenranta.fi
p. 0403558410