Suosikit

Lappeenrannan takuulähtöinen viikko-ohjelma vie Saimaan luontoaktiviteetteihin – Hiekkalinnalla heinäkuussa satutuokioita ja SpinCam -kamera

JULKAISTU 30.6.2023, 13.31

Lappeenrannan Hiekkalinna on kesän ja kesäloman keskipiste.

Lappeenrannan kaupungin yritysyhteistyötaho Saimaa Palju Eventsin takuulähtöinen viikko-ohjelma tarjoaa aktiviteetteja Saimaan luontomaisemissa elokuun puoliväliin saakka. Tarjolla on ohjattua ja monipuolista ohjelmaa maanantaista lauantaihin, ja lähdöt tapahtuvat Hiekkalinnalta.

– Ohjelmaan kuuluu melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, keruutuoteretkiä, bunkkerikierroksia Salpalinjalla ja tiibetiläistä äänimaljarentoutusta. Viikko-ohjelma tarjoaa elämyksiä paitsi matkailijoille myös paikallisille. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta aktiviteeteista, yrittäjä Teemu Virtanen kertoo.

Kaupungin toisen yritysyhteistyötahon Drakkar Oy:n Hiekkalinnalla sijaitsevalta toimipisteeltä voi vuokrata puolestaan omatoimiseen Saimaan valloitukseen muun muassa polku- ja sähköpyöriä, kanootteja ja kajakkeja. Välinevuokrauspiste palvelee aina 13.8. saakka.

Hiekkalinnan alueelta voi perjantaisin maksuttomasti lainata liikuntavälineitä, kun Lappeenrannan liikuntatoimen nuorten välinelainauspaku pysähtyy alueella klo 10–13. Pakusta voi lainata liikuntavälineitä moneen lähtöön isommallekin kaveriporukalle.

Satutuokiot ja SpinCam elävöittävät satuaiheista Hiekkalinnaa

Hiekkalinna viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Hiekkaveistosten teemana on kansainvälisesti tunnetut sadut, kuten Kolme pientä porsasta sekä Jaakko ja pavunvarsi. Hiekkalinna on avoinna elokuun viimeiseen viikonloppuun saakka.

– Juhlavuoden Hiekkalinna on onnistunut. Kävijät ovat tunnistaneet satuja, ja niistä on seurueissa keskusteltu paljonkin. Jos veistokset herättävät lukuintoa, on sekin hyvä saavutus, matkailupalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo.

– Aiempina vuosina on toivottu kovasti hiekkalaatikkoa, joka tehtiinkin tälle kesälle. Siellä on möyritty ahkerasti. Toinen asiakastoive on ollut juomavesipiste, joka asennetaan alueelle tällä viikolla.

Lappeenrannan kirjastot järjestävät Hiekkalinnan satuteeman kunniaksi satuhetkiä perjantaisin klo 12–14 aina 28.7. saakka. Maksuttomat satutuokiot alkavat puolen tunnin välein.

Uutuutena on myös SpinCam -laite, jonka avulla voi kuvata omalla älypuhelimellaan 360-videota Hiekkalinnalla. SpinCam on maksuttomasti käytettävissä Hiekkalinnan matkailuneuvontapisteen läheisyydessä sen aukioloaikojen mukaisesti. Opastusta saa matkailuneuvonnan työntekijöiltä. Laite ei ole käytettävissä sadepäivinä.

Hiekkalinnalla on mahdollisuus nauttia lauantaisin myös kesäkonserteista. Lavalla nähdään ja kuullaan paikallisia esiintyjiä.

Lähistöllä voi lähteä suorittamaan liikuntatoimen satuaiheista ja liikunnallista QR-koodirataa. Rata lähtee Hiekkalinnalta ja kiertää alueella. Rastikartat ja lisätiedot löytyvät Hiekkalinnan matkailuinfon luota sekä aloitusrastilta.

Hiekkalinnan yhteydessä sijaitseva Pomppulinnamaailma ilostuttaa 13.8. asti joka päivä klo 10–19. Pomppulinnamaailmasta löytyy useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja.

Hiekkalinnan matkailuneuvontapiste palvelee 27.8.2023 ti–su klo 10–17 (säävaraus). Pisteeltä saa karttoja ja ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista. Myös Lempi-leipurin tarinoita linnoituksesta -opastettujen draamakierrosten lippuja voi ostaa neuvonnasta.

Lisätietoja:

Antti Tuomaala, matkailupalvelujen asiantuntija
puh. 040 065 8203, antti.tuomaala@lappeenranta.fi

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Hiekkalinnan aukioloajat ja tietoa oheispalveluista.