Suosikit

Lappeenrannan Keskuspuistossa kaadetaan viisi huonokuntoista koivua viikolla 16

JULKAISTU 13.4.2023, 13.56

Koivuja Lappeenrannan Keskuspuistossa.

Lappeenrannan Keskuspuistossa kaadetaan viisi koivua niiden huonokuntoisuuden vuoksi. Koivut on luokiteltu riskipuiksi ja ne poistetaan turvallisuussyistä viikon 16 aikana.

Neljä koivuista on iältään noin 90-vuotiaita, yksi on nuorempi. Arboristi on käynyt kartoittamassa puiden kunnon viikolla 14. Arboristin tekemän kartoituksen mukaan riskipuiksi luokitelluissa koivuissa on kääpiä, jotka lahottavat puita. Puiden yleiskunto on huono ja niissä on näkyvissä lahovaurioita ja kuivat latvaosat.

Kaadettavista puista neljä sijaitsee lasten leikkipaikan vieressä ja Keskuspuiston pääkäytävän varrella. Yksi huonokuntoinen poistettava puu sijaitsee keskellä Keskuspuistoa käytävän varressa.

Kaupunginpuutarhuri Laura Ratilaisen mukaan Keskuspuistoon tullaan tekemään uusia puuistutuksia poistettavien puiden tilalle vuoden 2023 aikana.

– Uusien puuistutusten suunnittelu on käynnissä ja suunnittelussa huomioidaan puiston historia, puistolle ominaiset puulajit ja säilytettävät näkymäakselit. Uudet puuistutukset sijoitetaan niin, että niiden kasvuolosuhteet ovat mahdollisimman hyvät, jolloin puille taataan mahdollisimman pitkä elinikä.  

Lisätietoja:

Laura Ratilainen, kaupunginpuutarhuri
Puh 040 653 0935, laura.ratilainen@lappeenranta.fi