Suosikit

Lappeenrannan kesäriennot avataan Hiekkalinnalla ja satamatorilla 3.–4.6.2023 – livemusiikkia tarjolla läpi kesän

JULKAISTU 30.5.2023, 13.01

Lappeenrannan Hiekkalinna.

Lappeenrannan kesäkauden avausviikonloppua vietetään 3.–4.6.2023. Viikonlopun aikana pääsee nauttimaan Hiekkalinnan avajaisista, ja lapsille on tarjolla perinteinen kadunmaalaustapahtuma. 

Lappeenrannan kesä jatkuu muun muassa paritanssien, teemamusiikki-iltojen ja perinteisten kesäkonserttien parissa, ja iltasoittokin viihdyttää koko kesän ajan. Lappeenrannan alueen tapahtumatarjontaan voi tutustua sähköisen tapahtumakalenterin kautta.

Kadunmaalaus.

Satumainen Hiekkalinna avaa porttinsa

Koko perheen kesän suosikkikohde Lappeenrannan Hiekkalinna juhlii 20-vuotissyntymäpäiviään. Hiekkalinnan avajaisia vietetään lauantaina 3.6. klo 10 alkaen, ja kaikille matkailukohde on avoinna läpi kesän 27.8. saakka.

Avajaisissa on tarjolla muun muassa kasvomaalausta ja glitter-tatuointeja, Herra Kivisen puutarhatonttujen ja Meena Menninkäisen esitykset sekä jättisaippuakuplia. Aikataulutettuun avajaisohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivulla.

Hiekkalinnalla pääsee tutustumaan koko kesän ajan upeisiin hiekkaveistoksiin, joiden aiheina ovat sadut. 

– Hiekkalinnalla on veistetty hahmoja ja tilanteita klassikkosaduista. Veistoksia on pieniä ja hyvin yksityiskohtaisia, mutta iso lohikäärme ulottuu ulkoseinästä Hiekkalinnan sisäpihalle saakka. Veistoaluetta vartioi ilmeikäs saapasjalkakissa, matkailupalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo.

Tuomaala on ollut vuosien varrella toteuttamassa jokaista Hiekkalinnaa.

– Minusta on ollut joka kerta hienoa se, kuinka parin viikon aikana rakennetaan suosittu ja pidetty käyntikohde kuin tyhjästä. Toinen ilahduttava asia on, että ensimmäiset linnat lapsuudessaan kokeneet tulevat paikalle tänä päivänä jo omien lastensa kanssa. Hiekkalinna on klassikkosatu siis omalla tavallaan.

– Lisäksi kuten sadutkin, myös Hiekkalinnan syvin olemus on tulkitsijasta kiinni. Joillekin se näyttäytyy taideteoksena ja toisille leikkipaikkana. Toista vastaavaa kokonaisuutta ei ihan heti tule mieleen. 

Hiekkaveistoksen lisäksi Hiekkalinnan alue tarjoaa tuttuun tapaan paljon muutakin kaikenikäisille. Pomppulinnamaailma, satutuokiot, välinevuokraus, takuulähtöinen viikko-ohjelma ja muut oheispalvelut täydentävät Lappeenrannan matkailukesän keskittymän tarjonnan. Lisätietoa Hiekkalinnasta ja sen oheispalveluista löytyy Hiekkalinnan verkkosivulta.

Kadunmaalausta ja livemusiikkia satamatorilla

Lapset pääsevät maalamaan satamatorin väriympyrää sunnuntaina 4.6. klo 12–14. Maksuttomassa tapahtumassa kadunmaalausta ohjaavat Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilijat. Omia välineitä ei tarvitse ottaa mukaan, vaan kaikki tarvittava löytyy paikan päältä.

Satamatorilla on tarjolla myös kaikille sopivaa livemusiikkia klo 12–14 ja klo 15.

Kesäkonsertteja koko kesän – ensimmäiset paritanssit juhannusaattona

Perinteisistä kesäkonserteista pääsee nauttimaan tuttuun tapaan koko kesän 6.6. alkaen aina 26.8. saakka. Kesäkonsertteja järjestetään satamatorilla, Kauppatorilla, Hiekkalinnalla ja Joutsenon torilla. Kesän aikana lavoilla nähdään lähes 100 paikallista orkesteria, yhtyettä, kuoroa ja paljon muita esiintyjiä.

Kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino nostaa ohjelmistosta tärpeiksi erityisesti satamatorin Paritanssiperjantait, jotka järjestetään 23.6., 14.7. ja 28.7.

Kesäkonsertti.

– Tanssin ystäviä hemmotellaan kesällä kolmena eri perjantaina, kun satamatorin betonikansi muuttuu tanssilattiaksi. Ensimmäinen paritanssiperjantai järjestetään juhannusaattona 23.6., joten luvassa on oiva mahdollisuus päästä juhannustanssitunnelmaan aivan kaupungin ytimessä, Heino vinkkaa.

Satamatorilla on tarjolla myös kaksi Satamatori LIVE -teemailtaa, joissa esiintyy kumpanakin iltana neljä samaa musiikkityyliä edustavaa yhtyettä.

– Heinäkuun 7. päivä järjestettävä konsertti on suunnattu raskaan musiikin ystäville ja 25.8. tapahtuma puolestaan hard rockista kiinnostuneille. Satamatori LIVE -iltojen lisäksi ohjelmistossa on DJ-ilta 21.8., Heino kertoo.

Kesän livemusiikkiohjelmistoon voi tutustua tarkemmin LappeenrantaEvents-sivustolla.

Iltasoitto kajahtaa joka kesäilta klo 20

Perinteinen Lappeenrannan iltasoitto kajahtaa 1.6.–31.8. joka ilta klo 20. Iltasoitto soitetaan Lappeenrannan kaupunginteatterin katolta sijaitsevista äänentoistolaitteista.

Iltasoittona kuullaan kesää ja kaipuuta henkivä kansansävelmä Karjalan kunnailla, jonka edesmennyt director musices Hannu Sopanen tulkitsee trumpetillaan vuonna 2007 nauhoitetulla äänitteellä.

Lisätietoja:

Kesäkonserteista, paritansseista, iltasoitosta:

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi

Karri Heino, tapahtumatuottaja
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi (7.6. alkaen)

Hiekkalinnasta:

Antti Tuomaala, matkailupalvelujen asiantuntija
puh. 0400 658 203, antti.tuomaala@lappeenranta.fi