Suosikit

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun kesätaiteilijat järjestävät jakokaappityöpajan nuorille maanantaina 31.7.

JULKAISTU 24.7.2023, 12.35

Kaksi rakennuksiksi maalattua sähköjakokaappia Lappeenrannan satamassa.

Nuorille suunnattu jakokaappityöpaja järjestetään Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun kesätaiteilijoiden toimesta maanantaina 31.7. klo 13‒16 osoitteessa Kauppakatu 43. Yksipäiväisessä työpajassa maalataan puusta tehtyjä miniatyyrijakokaappeja.

Kaupunkisuunnittelun kesätaiteilija Senni Koskenvesa kannustaa kaikkia mukaan maalaamaan ja korostaa, että maalauksissa vain mielikuvitus on rajana.

‒ Lappeenrannassa toteutetaan paljon julkista taidetta, joten työpajan kautta pääsemme kurkistamaan, millaista jakokaappitaidetta nuoret itse tekisivät, jos he pääsisivät toteuttamaan sitä. Maalareilla on vapaat kädet toteuttaa itseään, jakokaapin voi maalata sopimaan myös esimerkiksi johonkin tiettyyn Lappeenrannan paikkaan.

Työpajatilassa on kaikki materiaalit valmiina, joten paikalle voi vain saapua.

Yksi teos valitaan toteutettavaksi jakokaapin kylkeen

Nuorten maalausluonnoksista valitaan yksi teos toteutettavaksi jakokaapin kylkeen – nuori pääsee siis itse maalaamaan jakokaapin omalla luonnoksellaan.

‒ Ne nuoret, jotka ovat halukkaita toteuttamaan jakokaappimaalauksen Lappeenrantaan elokuun alussa 7.‒18.8., voivat jättää meille yhteystietonsa. Valitsemme kesätaiteilijoiden kesken näistä luonnoksista yhden toteutukseen työpajan jälkeen ja olemme sitten valittuun yhteydessä, Koskenvesa kertoo.

‒ Hoidan itse jakokaapin pohjamaalauksen, jotta nuori pääsee heti maalaamaan. Meiltä saa myös värit ja muut materiaalit, joten välineistä ei tarvitse huolehtia. Olen nuorelle apuna, jos sille on tarvetta.

‒ Työpaja on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua eli rohkeasti vaan kaikki mukaan.

Lisätietoja:

Senni Koskenvesa, Lappeenrannan kaupunkisuunnittelun kesätaiteilija
Puh. 044 981 5079, senni.koskenvesa@lappeenranta.fi