Suosikit

Lappeenrannan kaupunki järjestää keskiviikkona 1.2.2023 klo 17 info- ja asukastilaisuuden Lappeenrantaan valmisteilla olevasta Euroopan suurimmasta aurinkovoimalasta

JULKAISTU 30.1.2023, 13.28

Lappeenrantaan suunnitellaan Euroopan suurinta aurinkovoimalaa, ja Lappeenrannan kaupunki jatkaa aktiivista työtään vihreän siirtymän hankkeiden edellytysten mahdollistajana. Kaupunki ryhtyy tämän vuoden aikana kaavoittamaan noin 900 hehtaarin kokoista aurinkovoimala-aluetta Huuhansuon ja Suursuon alueille sekä niiden lähiympäristöön. Kaupunki ja Lappeenrannan evankelis-luterilainen seurakunta ovat kaavoitettavan alueen suurimmat maanomistajat.

Lappeenrannan kaupunki järjestää aurinkovoimalahankkeeseen liittyen info- ja asukastilaisuuden keskiviikkona 1.2. klo 17 Lappeenrannan kaupungintalolla valtuustosalissa. Apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallisen mukaan tilaisuus on kaikille avoin.

– Aurinkovoimalahanke on niin Lappeenrannalle kuin koko maakunnalle merkittävä, ja haluamme yhdessä hankkeesta vastaavan Etec Energy & Automation Oy:n kanssa avata sen taustoja asukkaille ja maanomistajille.

Kaupunki ja Etec Energy & Automation Oy esittelevät tilaisuudessa hanketta omista näkökulmistaan. Kaupungilta tilaisuudessa ovat paikalla Sallisen lisäksi kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä ja muita johtavia viranhaltijoita. Paikalla ovat myös ainakin seurakuntayhtymän edustajat sekä Etecin toimitusjohtaja Miko Huomo.

– Yleisöllä on esittelyjen jälkeen mahdollisuus kysyä hankkeesta ja keskustella siitä paikalla olevien organisaatioiden edustajien kanssa.

–  Tarkoituksenamme on järjestää vastaavanlaisia infotilaisuuksia myös jatkossa hankkeen edetessä, Sallinen sanoo.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja
Puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi