Suosikit

Lappeenrannan kaupunki etsii esiintyjiä kesän 2023 kesäkonsertteihin – haku on avoinna 1.3. saakka

JULKAISTU 1.2.2023, 12.22

Ihmisiä seuraamassa kesäkonserttia Lappeenrannan Satamatorilla.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut etsii esiintyjiä vuoden 2023 kesäkonsertteihin. Lappeenranta Events -sivuston kautta tehtävä sähköinen haku on avoinna 1.2.–1.3., ja esiintyjäksi voi hakea kaikkien esittävän taiteen alojen artistit ja ryhmät. Konsertteihin valituille esiintyjille ilmoitetaan valinnasta perjantaihin 24.3. mennessä.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino kertoo, että perinteisten kesäkonserttien lisäksi toiveissa on myös järjestää erilaisia teemailtoja Satamatorilla.

– Viime kesänä järjestimme kesäkonserttien lisäksi muun muassa raskaamman musiikin ystäville suunnatun Satamatori Live -konsertin, sekä elektroniseen tanssimusiikkiin keskittyneen DJ-illan. Pyrimme tänäkin vuonna löytämään hakijoista erityisiä kokonaisuuksia, joita yhdistää erilaisiksi teemakonserteiksi, Heino toteaa.

Kesän 2023 aikana kesäkonsertteja järjestetään Hiekkalinnalla, Satamatorilla, Kauppatorilla ja Joutsenon torilla. Viime vuosina toteutettu konserttialueiden profilointi on ollut menestys, ja eri konserttipaikoille haetaan tänäkin vuonna niihin sopivia esiintyjiä.

– Esimerkiksi Hiekkalinnalle ja Kauppatorille etsitään ensi kesäksi ensisijaisesti kiertäviä ja akustisia esiintyjiä, jotka pääsevät liikkumaan laajemmilla tapahtuma-alueilla niin, että ilahduttavat mahdollisimman useaa kuulijaa. Satamatorilla jatketaan viime vuonna toteutettua linjaa, eli konsertteja pyritään järjestämään silloin, kun satamassa on paljon ihmisiä niitä kuulemassa. Viikonloppukonsertteja Satamatorilla järjestetäänkin joka viikonloppu kesä-elokuun välisenä aikana, Heino jatkaa.

Kesäkonsertit käynnistyvät sunnuntaina 4.6. järjestettävällä Kesän avaus -tapahtumalla, ja niitä järjestetään elokuun loppuun saakka. Yhteensä haussa on lähes 100 kesäkonserttia. Kesäkonserttien tarkempi ohjelmisto julkaistaan yleisölle toukokuun alussa.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino
karri.heino(a)lappeenranta.fi, puh. 040 637 1779