Suosikit

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata verkosta 8.5.2023 klo 18.30 alkaen – asukkaat voivat esittää kysymyksiä nuorten hyvinvointia käsittelevälle kyselytunnille 7.5. mennessä

JULKAISTU 4.5.2023, 15.08

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorasta nettilähetyksestä maanantaina 8. toukokuuta klo 18.30 alkaen. Nettilähetys näkyy suorana kokouksen ajan kaupungin verkkosivuilla.

Valtuustokokousta voi katsoa netistä myös jälkikäteen kahden viikon ajan, jonka jälkeen tallenne poistuu nähtäviltä. Video tallennetaan kaupungin verkkosivuille pääsääntöisesti jo kokouksen jälkeisen päivän aikana, ja se on katsottavissa kaupungin verkkosivustolta.

Kokouksen yhteydessä nuorten hyvinvointia käsittelevä kyselytunti

Kokouksen yhteydessä järjestetään kyselytunti, jonka aiheena on nuorten hyvinvointi. Kyselytunnilla valtuutetuilla on mahdollisuus esittää tiiviitä (max 1 min) kysymyksiä asiantuntijoille. Myös asukkaat voivat osallistua ja ehdottaa etukäteen kysymyksiä kyselytunneille.

Kyselytunnin tavoitteena on lisätä yhteistä tietoa paljon puhuttavista kokonaisuuksista ja edistää myös asukkaiden osallisuutta. Demokratian haasteet edellyttävät rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua sekä useampien näkökulmien ymmärtämistä. Jotta päätöksenteko on laajaan tietoon ja ymmärrykseen pohjautuvaa, on tärkeää saattaa yhteiseen keskusteluun eri toimijoita ja aihepiirejä.

Toukokuun kyselytunnilla nuorten hyvinvointiin liittyviin teemoihin liittyen ovat vastaamassa Sammonlahden yläkoulun rehtori, vuoden rehtoriksikin valittu Vesa Raasumaa, MLL:n nuorisotoiminnan koordinaattori Sami Halme, nuorisovaltuuston jäsen Morgan Lindström sekä Saimaan ammattiopiston Sampon koordinoiva erityisopettaja Jenna Tynkkynen.

Asukkaat voivat ehdottaa toukokuun valtuustokokouksen kyselytunnille kysymyksiä 7.5. mennessä sähköisesti verkkopalvelun kautta.

Kokouksen esityslista

Esityslista on luettavissa etukäteen kaupungin verkkopalvelusta.

Esityslistalla 8.5.2023 muun muassa:

  • Asemakaavan ja tonttijaon muutos (Ruoholampi, Vahvainmäenkatu)
  • Sisäliikuntahallin ja Amiksen lämmitettävän tekonurmikentän rakentamisen aloittaminen
  • Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöverotus
  • Kaupungin hallintosäännön päivittäminen
  • Valtuustoaloite rakennusten monikäyttöisyydestä
  • Valtuustoaloite kannustavan tulospalkkausjärjestelmän käyttöönotosta koko kaupunkikonsernissa.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja
Puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi