Suosikit

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata verkosta 6.3.2023 klo 18.30 alkaen – asukkaat voivat esittää kysymyksiä matkailuaiheiselle kyselytunnille 5.3. mennessä

JULKAISTU 28.2.2023, 13.38

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorasta nettilähetyksestä maanantaina 6. maaliskuuta klo 18.30 alkaen. Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorasta nettilähetyksestä maanantaina 6.3.2023 klo 18.30 alkaen. Nettilähetys näkyy suorana kokouksen ajan kaupungin verkkosivustolla.

Valtuuston kokousta voi katsoa netistä myös jälkikäteen kahden viikon ajan, jonka jälkeen tallenne poistuu nähtäviltä. Video tallennetaan kaupungin verkkosivuille pääsääntöisesti jo kokouksen jälkeisen päivän aikana, ja se on katsottavissa kaupungin verkkosivustolta.

Kokouksen yhteydessä matkailuaiheinen kyselytunti

Kaupunginvaltuusto aloittaa kyselytuntikonseptin osana kokouksiaan. Kyselytunnilla valtuutetuilla on mahdollisuus esittää tiiviitä (max 1 min) kysymyksiä asiantuntijoille. Myös asukkaat voivat osallistua ja ehdottaa etukäteen kysymyksiä kyselytunneille.

Kyselytunnin tavoitteena on lisätä yhteistä tietoa paljon puhuttavista kokonaisuuksista ja edistää myös asukkaiden osallisuutta. Demokratian haasteet edellyttävät rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua sekä useampien näkökulmien ymmärtämistä. Jotta päätöksenteko on laajaan tietoon ja ymmärrykseen pohjautuvaa on tärkeää saattaa yhteiseen keskusteluun eri toimijoita ja aihepiirejä.

Maaliskuun kyselytunnin aiheena on matkailun kehittäminen, ja vastaamassa ovat vastaamassa Eekoon matkailu- ja ravintolakaupan johtaja Aleksi Vuorinne, Pulsan Aseman yrittäjä Petra Karjalainen, Saimaan Palju Eventsin Teemu Virtanen sekä urheilutapahtumien näkökulmasta IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Asukkaat voivat ehdottaa maaliskuun valtuustokokouksen kyselytunnille kysymyksiä 5.3. mennessä sähköisesti verkkopalvelun kautta.

Kokouksen esityslista

Esityslista on luettavissa etukäteen kaupungin verkkopalvelusta.

Esityslistalla 6.3.2023 muun muassa:

  • Lappeenrannan ja Imatran tieliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueen yhdistäminen
  • Valtuustoaloite avustusta ja tukea Ukrainan lapsille
  • Keskeneräiset vuonna 2022 jätetyt valtuustoaloitteet
  • Kuntalaisaloitteet

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, apulaiskaupunginjohtaja
Puh. 040 624 1422
tuomo.sallinen@lappeenranta.fi