Suosikit

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto käsittelee palveluverkkoselvitystä kokouksessaan 6.5.2024 - kokousta voi seurata nettilähetyksestä

JULKAISTU 2.5.2024, 14.10

Mikrofoni valtuustosalissa.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokousta voi seurata suorasta nettilähetyksestä maanantaina 6. toukokuuta klo 18.30 alkaen. Nettilähetys näkyy suorana kokouksen ajan kaupungin verkkosivustolla.

Valtuuston kokousta voi katsoa netistä myös jälkikäteen kahden viikon ajan, jonka jälkeen tallenne poistuu nähtäviltä. Video tallennetaan kaupungin verkkosivuille pääsääntöisesti jo kokouksen jälkeisen päivän aikana, ja se on katsottavissa kaupungin verkkosivustolta.

Kokouksen esityslista on luettavissa etukäteen kaupungin verkkopalvelusta.

Esityslistalla 6.5.2024 muun muassa:

- Tuomo Sallisen ilmoitus kaupunginjohtajan viran vastaanottamisesta ja kaupunginjohtajan johtajasopimus
- Valtuustoaloite Lappeenrannan kaupungista imetysmyönteinen työpaikka
- Valtuustoaloite lintujen oleskeluun ja niistä johtuviin haittoihin puuttuminen kauppatoreilla
- Hyvinvoinnin ja sivistyksen toimialan palveluverkkoselvitys 2024–2036

Palveluverkkoselvitys päätettävänä

Valtuuston tarkastelussa 6.5. kokouksessa oleva palveluverkkoselvitys on Lappeenrannan kaupungin ennustettuun väkilukuun ja erityisesti lasten ja nuorten määriin perustuva arvio siitä, mitä päiväkoteja, kouluja, kirjastoja ja liikuntatiloja Lappeenrannassa olisi perusteltua olla tulevaisuudessa.  Palveluverkkoselvityksessä kerrotaan, mitkä päiväkodit, koulut ja kirjastot eri asuinalueilla Lappeenrannassa tarvitaan ja mitä rakennuksia on perusteltua peruskorjata tai korvata uusilla rakennuksilla.

Selvitystä on valmisteltu kaupunginvaltuuston tehtäväksi annon mukaisesti hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtajan johdolla, ja valmistelua on ohjannut kaupungin johtoryhmä ja täydennetty johtoryhmä. Esitys ulottuu vuoteen 2036.

Alkuvuodesta julkaistuun esitykseen on tehty muutoksia, ja täsmennettyä esitystä on käsitelty kaupunginhallituksen kokouksessa 29.4.2024. Päivitetyssä esityksessä Kaukaan koulun toiminta jatkuu, Nuijamaan ja Simolan koulut jatkavat lukuvuoden 2026–2027 loppuun ja Pulpin koulu jatkaa lukuvuoden 2027–2028 loppuun. Itä-Suomen koulun kanssa tammikuussa 2026 päättymässä olevaa vuokrasopimusta ei jatketa, ja Joutsenon ja Lauritsalan kirjastot voivat jatkaa nykyisissä tiloissaan vuosikymmenen loppuun.

Nuijamaan, Simolan ja Pulpin kouluihin ei tehdä merkittäviä kunnostustöitä. Näiden koulujen toiminta lakkautuu esitystä aiemmin, mikäli koulun kunto ei mahdollista koulutoiminnan jatkumista esitetyn aikataulun mukaisesti. Kaukaan koulua sekä Joutsenon ja Lauritsalan kirjastoa ei peruskorjata kaupungin palvelutuotannon käyttöön. Seuraavan kerran palveluverkkoa tarkastellaan vuosien 2027–2028 aikana.

Muutoksiin voi tutustua tarkemmin esityslistalta.

Lisätietoja:

Tuomo Sallinen, kaupunginjohtaja
puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen@lappeenranta.fi

Palveluverkkoselvityksen osalta:

Juhani Junnilainen, hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja
puh. 040 190 6270, juhani.junnilainen@lappeenranta.fi 

Jukka Mielikäinen, projektijohtaja, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh. 0400 753 489, jukka.mielikainen@lappeenranta.fi