Suosikit

Lappeenrannan kaupunginteatterin Yökyöpelit on ehdolla vuoden 2023 Säde-palkinnon saajaksi kolmessa eri kategoriassa

JULKAISTU 5.2.2024, 10.58

Teatterin näyttämön reunalla istuu ruututakkiin sonnustautunut etsivä ja hänen vieressään työmiehenhaalareihin ja keltaiseen kypärään pukeutunut mies. Hahmojen takana neljä muuta värikkäisiin vaatteisiin pukeutunutta hahmoa katsovat hopeisessa puvussa, valokeilassa olevaa henkilöä, jolla on letku kädessä aivan kuin haluaisi juoda letkusta.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Yökyöpelit-musikaali kisaa vuoden 2023 Säde-palkinnosta peräti kolmessa eri kategoriassa. Ehdolla vuoden 2023 valosäde-palkinnon saajaksi on Antti Helmisen Yökyöpelit-musikaalin valosuunnittelu sekä Samuli Hallan Yökyöpelit-musikaalin puvustus ja lavastus. 

Säde-palkinnon myöntää Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV sekä Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP. Sädepalkinto on vuosittain jaettava kunniapalkinto, jonka saajat SVÄV:n sekä LP:n hallitus valitsee jäsentensä ehdottamista ansioituneista suunnittelijoista. Säde-palkinto-kategorioita on vuodesta 2021 lähtien viisi: lavastussuunnittelu, pukusuunnittelu, valosuunnittelu, videosuunnittelu ja äänisuunnittelu.

Lisätiedot: säde-palkinnot (wordpress.com)