Suosikit

Lappeenrannan kaupunginteatterin tuleva näytäntövuosi on yhtä juhlaa

JULKAISTU 12.5.2023, 10.48

Teatteri yhdistää.

Lastenteatteria, musiikkia, lukioteatteria, improa ja iltamat – Lappeenrannan kaupunginteatterin näytäntövuosi 2023–2024 tarjoaa teatteria moneen makuun.

– Meillä on luvassa täyteläinen ja hersyvä näytäntövuosi täynnä tunteita! Odotamme jo innolla, että pääsemme kohtaamaan katsojat tämän ohjelmiston äärellä, joka tarjoaa teatteria monenlaiselle yleisöille, kertoo Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Syksyllä nähdään ajankohtainen lastennäytelmä

Aiemmin julkaistua teatterin syksyn 2023 ohjelmaa täydentää lastenesitys PimPom Manu Mäyräkoira, jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut kaupunginteatterin oma näyttelijä Volter Putro. Myös lavalla nähdään Putro itse. Sympaattinen, musiikkia sisältävä esitys sopii perheen pienimmille ja antaa näkökulmaa kahdessa eri kodissa asumiseen.

Tämän matkalaukkuun pakattavan esityksen voi tilata myös päiväkotiin tai kouluun ja se saa ensi-iltansa Pienellä näyttämöllä 25.11.2023.

Kerroimme jo aiemmin syksyn muista ensi-illoista: lastenmusikaali Yökyöpelit, ihmissuhdedraama Kemiaa ja sekä musiikkinäytelmä Sointula. Lue lisää syksyn ohjelmistosta täältä.

Keväällä 2024 ohjelmassa lukiomusikaali, improteatteria ja draamaa palkitulta kirjailijalta

Keväällä 2024 Lappeenrannan kaupunginteatterin lavan valtaavat jälleen lukiolaiset. Lukioteatterimusikaalina nähdään Martta Jylhän Young Blood – Fairytale in Two Acts. Musikaalin ohjaa kaupunginteatterille tuttu ohjaaja Sirpa Riuttala.

Young Blood – Fairytale in Two Acts saa ensi-iltansa Suurella näyttämöllä 17.5.2024.

Vappuna 2024 teatterin Pienellä näyttämöllä viihdytään Vappuimpron parissa. Improteatterin hienous on sen ainutkertaisuus, sillä jokainen esitys rakentuu hetkessä, yleisöltä saatujen ideoiden pohjalta. Kaupunginteatterin näyttelijät heittäytyvät kohti tuntematonta viiden esityksen verran 26.4. alkaen. Vappuimpron valmennuksesta vastaa Stella Polariksen Elina Stirkkinen.

Pienellä näyttämöllä nähdään Samuel D. Hunterin Lappeenrannan kaupunginteatterille suomennettu draama Kierros. Palkittu hellänkarhea näytelmä on rakkaudenkaipuun ja yksinäisyyden kuvaus, jonka pääosassa ovat humoristisen melankoliset tavalliset ihmiset. Näytelmän ohjaa Helka-Maria Kinnunen.

Kevään 2024 kruunaa Suurella näyttämöllä nähtävä Ilta Saimaalla, jossa perinteisen iltamaperinne herätetään henkiin yhdessä Saimaan teatterin kanssa. Lue lisää täältä.

Lappeenrannan esitykset ja tekijät kiinnostavat ympäri Suomea

Lappeenrannan kaupunginteatterin esitykset ovat saaneet valtakunnallista kiinnostusta ja tunnustusta osakseen. Minna Pirilä-Martin ohjaama ja 13.5. viimeistä kertaa Pienellä näyttämöllä nähtävä Janoschin klassikkosatu Oi ihana Panama on matkannut tänä keväänä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalille. Näytelmä nähdään myös 11.5. lastenteatteritapahtuma Kuulaksessa Kuusankoskella.

Antti Hyyrysen romaaniin perustuva ja Tuomo Rämön dramatisoima Viimeinen Atlantis voitti Vuoden esityksen Thalia-palkinnon yleisöäänestyksellä. Viimeinen Atlantis nähdään tulevana kesänä myös osana Tampereen teatterikesän pääohjelmistoa. Teatterinjohtaja Kinnusen ohjaus Kirsikkapuisto Kajaanin kaupunginteatterista on myös valittu Tampereen teatterikesän pääohjelmistoon. Tampereen teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista. Lue lisää festivaalista täältä.

Luvassa musiikintäyteisiä vierailuja

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn 2023 vierailut tuovat kaupunkiin koko kansan tuntemia taiteilijoita: Ulla Tapaninen tarjoaa seven up -komiikkaa Lava-ammuntaa -esityksellä (30.11.2023 Suurella näyttämöllä) ja Susanna Haavisto Elämä Kassiin -konsertin (27.9.2023 Suurella näyttämöllä). Musiikkivierailuja täydentää myös runoa, jazzia ja rockia yhdistelevä Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble (13.10.2023 Pienellä näyttämöllä).

Joulun alla teatteri yhdistää voimansa Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa. Suurella näyttämöllä virittäydytään joulun tunnelmaa Tule joulu kultainen – joululaulajaisten avulla, jossa teatterin näyttelijät esittävät tunnettuja joululauluja orkesterin muusikoiden säestämänä.

Keväällä 2024 vierailuille saapuvat Pienelle näyttämölle 20.1.2024 Maalarikissat, jossa monitaiteelliset esiintyjät, lumoavat kuvat ja musiikki vievät pienet katsojat mukanaan hauskaan seikkailuun. Tämän lisäksi nähdään Seela Sellan ja Esko Roineen tähdittämä Rakkauskirjeitä Suurella näyttämöllä 16.2.2024. Näytelmä on ollut arvostelu- ja yleisömenestys ympäri Suomen.

Liput syksyn 2023 ja kevään 2024 esityksiin tulevat myyntiin myöhemmin toukokuussa.

Lisätiedot:

Teatterinjohtaja – Lappeenrannan kaupunginteatteri
Helka-Maria Kinnunen
puh. 040 559 2605
helka-maria.kinnunen@lappeeranta.fi