Suosikit

Lappeenrannan kaupunginteatterin Kaukokaipuu-kevätkonsertti johdattaa välimerellisiin tunnelmiin

JULKAISTU 20.4.2023, 13.59

Tanssijoita ja laulajia lavalla.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Kaukokaipuu-kevätkonsertti johdattaa välimerellisiin tunnelmiin. Kevätkonsertin ensi-ilta on Suurella näyttämöllä lauantaina 22.4. klo 19.

Kaukokaipuu-kevätkonsertti koostuu Portugalin, Espanjan, Italian ja Kreikan perinnealueiden lauluista, runoista ja tanssiaskelista. Kapellimestarina toimii kansanmuusikko (MuM) Jarmo Romppanen, jonka mukaan luvassa on nojatuolimatka muistojen ja haaveiden lomamaisemiin.

– Konsertti sisältää tunnelmia laidasta laitaan, jotka välittyvät yleisölle solistien vahvan läsnäolon kautta. Vauhdikkaat tanssinumerot tempaavat taatusti yleisön mukaansa niin, että penkeillä voi olla vaikea istua.

Ohjaaja-koreografi Sonja Pakalén kertoo, että näyttelijät luovat yhdessä tanssijoiden kanssa energisen ja koskettavan kokonaisuuden.

– Välimeren tunnelma välittyy rytmeinä, lämpönä, ilona, energiana, voimana sekä pehmeiden öiden tulkkina, Pakalén luonnehtii.

– Suomeksi ja alkukielellä esitettävät laulut, musiikki, runot, tanssi ja liike, valot, puvustus ja värimaailma luovat lämminsävyisen välimerellisen tunnelman, Romppanen jatkaa.

Kansanmusiikin maisteri Romppasen oma tuntemus eri alueiden perinnemusiikista välittyy ohjelmistossa erilaisina sävyinä ja rytmikudoksina. Solistit ovat myös vaikuttaneet vahvasti konsertissa esitettävien kappaleiden valintaan.

– Ohjelmisto koostuu eri vuosikymmenten aikana suosionsa saavuttaneista välimerellisistä iskusävelistä sekä lattarivaikutteisista espanjankielisistä menopaloista. Konsertissa kuullaan niin syvää portugalilaista fadoa kuin pirskahtelevaa italialaista iskelmääkin, Romppanen kuvailee.

– Näemme ja kuulemme konsertissa sekä energistä rytmistä materiaalia että syviä tunnelmallisia tulkintoja tutuista klassikoista. Katsojille tarjotaan uutta kuultavaa ja ehkä myös korvamatoja, Pakalén täydentää.

Solisteina ovat kaupunginteatterin omat näyttelijät Jussi Johnsson, Seppo Kaisanlahti, Noora Koski, Anna-Kaisa Makkonen, Turo Marttila, Leena Nuora, Eppu Pastinen ja Netta Salonsaari.

Kappaleiden säestyksestä vastaa moni-ilmeinen, sävykäs ja svengaava trio, ja esityksissä mukana on myös Lappeenrannan Tanssiopiston tanssijoita. Laulujen harjoituttajana toimii Jani Pola.

Työskentelyilmapiiri Kaukokaipuussa on Pakalénin ja Romppasen mielestä ollut rehellisen innostunut ja innostava.

– Prosessi on ollut riemukas ja rento, mutta tiivis. Näyttelijät ja tanssijat ovat ottaneet haltuun lyhyessä ajassa monenlaisia tyylilajeja, Pakalén kiittelee.

– Kaikki työryhmän sisällä ovat olleet tekemässä tätä konserttia suurella sydämellä aivan ensi metreiltä saakka, ja se varmasti välittyy yleisöllekin asti, Romppanen sanoo.

Kaukokaipuu-kevätkonsertti

Ensi-ilta 22.4.2023 klo 19

Suurella näyttämöllä

Kapellimestari: Jarmo Romppanen
Ohjaaja-koreografi: Sonja Pakalén
Laulujen harjoituttaja: Jani Pola

Solistit: Jussi Johnsson, Seppo Kaisanlahti, Noora Koski, Anna-Kaisa Makkonen, Turo Marttila, Leena Nuora, Eppu Pastinen ja Netta Salonsaari
Orkesteri: Oscar El Husseini, Lauri Kuosa

Tanssijat: Lappeenrannan Tanssiopiston Pilvi-Elina Kupias, Jutta Nylund, Klea Mullamaa, Elsa Pakkanen

Hanki liput täältä

Pressikuvat kaupungin kuvapankissa, kuvaaja Aki Loponen.

Lisätietoja:

Helka-Maria Kinnunen, teatterinjohtaja
Puh. 040 559 2605
helka-maria.kinnunen@lappeeranta.fi