Suosikit

Lappeenrannan kaupunginorkesterin syyskausi alkaa Kanjoneista tähtiin -konsertilla to 7.9. klo 19

JULKAISTU 5.9.2023, 13.46

Lähikuvassa rumpu ja nuottivihko.

Kaupunginorkesterimme syyskausi alkaa torstaina 7.9. klo 19 Lappeenranta-salissa solistinaan pianotaiteilija Kirill Kozlovski. Konsertti on myös syksyn ensimmäinen kausikorttikonsertti.

Matkalla kanjoneista tähtiin kuulija kokee raikkaan tuulahduksen kahdelta mantereelta. Pianotaiteilija Kozlovski tuli lappeenrantalaisyleisölle tunnetuksi tammikuussa 2023 Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen pianistina yhdessä laulajapariensa kanssa. Kozlovskin sormien ja reagoinnin nopeus sekä herkkien tunnelmien taju teki suuren vaikutuksen kuulijoihin. Nyt tätä loistavaa pianistia kuullaan orkesterimme konsertissa Philipp Glassin 2. pianokonserton solistina.

Pianokonsertto tutkimusmatkailijoiden kunniaksi

Philip Glassin Pianokonsertto nro 2 vuodelta 2004 on kahden amerikkalaisen raudanlujan tutkimusmatkailijan Lewisin ja Clarkin kunniaksi sävelletty teos. Konserton toiselle osalle on ominaista pehmeä huiluteema, joka edustaa intiaanityttö Sacagaweaa, joka auttoi retkeläisiä ankaran talven aikana heidän vaelluksellaan Yhdysvaltojen keskilännen läpi.

Amy Beach (1867–1944) oli Yhdysvaltojen ensimmäisiä naispuolisia säveltäjiä, joka raivasi tiensä rohkeasti esille monien eri vaiheiden jälkeen. Konsertissa kuultava Bal Masqué (1893) on viehättävä ja kiehtova irlantilaisvaikutteinen impressio.

Bohuslav Martinů oli yksi monista eurooppalaisista pakolaisista, jotka pakenivat Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan syttyessä. Hän aikoi lopulta palata kotiinsa Tšekkoslovakiaan, mutta otti lopulta Yhdysvaltain kansalaisuuden vuonna 1952. Torstain konsertin huipentuma, pirteä ja helposti lähestyttävä Sinfonietta La Jolla on kirjoitettu amerikkalaiselle La Jolla -musiikkisäätiölle.

Palkittu pianotaitelija esiintyy solistina, kamarimuusikkoja ja laulusolistien kanssa

Kirill Kozlovski syntyi vuonna 1981 Mogilevissa. Hän on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemian Lyseossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin Musiikkiyliopistossa. Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta.

Vuonna 2016 ilmestyi sopraano Jenni Lättilän ja Kirill Kozlovskin CD-tallenne Richard Wagnerin kootuista yksinlauluista. Vuonna 2017 Pilfink Records julkaisi Kirill Kozlovskin ensimmäisen soololevyn ”Shostakovich in Context”.

Kirill Kozlovski on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa; niistä mainittakoon Jyväskylän pianokilpailun voitto vuonna 2004 sekä ensimmäiset palkinnot Ciutat de Mallorca
-pianokilpailussa Espanjassa vuonna 2003 ja Chopin-keskuksen pianokilpailussa Pariisissa vuonna 1998.

Kirill Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla eri puolilla Eurooppaa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Solistina hän on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian sekä Radion Sinfoniaorkesterin kanssa. Kirill Kozlovski esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä muun muassa Jorma Hynnisen, Jekaterina Gubanovan, Monica Groopin sekä Jenni Lättilän kanssa.

Kanjoneista tähtiin

torstaina 7.9. 2023 Lappeenranta-sali klo 19
Johtaa Erkki Lasonpalo
Solisti Kirill Kozlovski, piano

Ohjelma:
Amy Beach: Bal Masqué op. 22, sov. E. Lasonpalo
Philip Glass: Pianokonsertto nro 2 ’After Lewis and Clark 2004’, sov. P. Barnes
Bohuslav Martinů: Sinfonietta ’La Jolla’

Liput 32 /22 /7 € täältä
Kausikorttikonsertti

Lisätiedot:

Intendentti Milko Vesalainen
milko.vesalainen(at)lappeenranta.fi
040 547 8706