Suosikit

Lappeenrannan kaupungin syntymäpäiviä vietetään Satamatorilla sunnuntaina 6.8. – luvassa koko perheen tapahtuma

JULKAISTU 28.7.2023, 11.49

Lappeenrannan satama iltavalaistuksessa.

Lappeenrannan kaupunki juhlii 374-vuotissyntymäpäiviään sunnuntaina 6.8. klo 12–16 järjestettävässä koko perheen tapahtumassa. Satamatorilla järjestettävissä syntymäpäiväjuhlissa on luvassa muun muassa taide- ja tanssityöpajoja sekä musiikkiesityksiä. Tapahtumassa julkistetaan myös uusi Linnoituksen isäntä.

Kesän ajan Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalveluissa tapahtuma-assistenttina työskentelevä Miro Kohonen kertoo, että tapahtumasta löytyy monenlaista tekemistä ja näkemistä kaikille.

– Monipuolisissa työpajoissa kaupunkilaiset pääsevät esimerkiksi hiomaan tanssitaitojaan, valmistamaan saviprinttitaideteoksia sekä kokeilemaan kolmiulotteisten taideteosten rakentamista erityisellä 3D-kynällä. Syntymäpäiviä voi viettää myös rennosti nauttimalla satamatorin lavalle nousevista yhtyeistä.

Uusi Linnoituksen isäntä julkistetaan perinteisesti satamatorin lavalla

Juhlallisuudet alkavat noin klo 11.55 satamatorin lavalla Varaslähtö-yhtyeen johdattaessa kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan lavalle julkistamaan uuden Linnoituksen isännän. Mukana juhlallisuuksissa on myös väistyvä Linnoituksen isäntä Erkki Hokkanen.

Vuodesta 1996 alkaen vuosittain vaihtuvan Linnoituksen isännän kunnianimitys on myönnetty lappeenrantalaiselle tai Lappeenrannasta lähtöisin olevalle henkilölle, joka on ansioitunut omalla alallaan ja tuonut kaupungille positiivista mainetta.

Linnoituksen isännän juhlallisuuksien jälkeen satamatorin lavalla jatkaa Varaslähtö-yhtye, Lappeenrannan Tanssiopisto sekä skottilaista säkkipilliä soittava Florian Grobéty. Syntymäpäiväjuhlallisuudet päättää klo 15 Lappeenranta Big Band solistinaan Jenni ’Jepa’ Lambert. Kapellimestarina konsertissa toimii Rasmus Soini. 

Tapahtuman ohjelma:

klo 11.55          Rakuunaratsukoiden ohimarssi
klo 12.00          Linnoituksen isännän julkistaminen
klo 12.15          Varaslähtö-yhtye
klo 13.15          Lappeenrannan Tanssiopiston esitys
klo 13.30          Florian Grobéty -yhtye
klo 15.00          Lappeenranta Big Band, solisti Jepa Lamberg, kapellimestarina Rasmus Soini

Tapahtuma-alueella on myös ilmapallojen jakoa, SpinCam-selfiekamera sekä Taikuri Oscar El Husseini. Päivän aikana on myös tarjolla monenlaisia työpajoja, kuten LOMA Cheerin cheerleading-työpaja, Lappeenrannan Tanssiopiston tanssipaja sekä Lappeenrannan kuvataidekoulun non-stop magneettityöpaja, Anni-Sofia Knuutilan 3D -kynätyöpaja ja Reetta Lipposen savityöpaja.

Lisätietoja:

Karri Heino, tapahtumatuottaja
Puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi

Miro Kohonen, tapahtuma-assistentti
Puh. 040 139 6445, miro.kohonen@lappeenranta.fi