Suosikit

Lappeenrannan Hiekkalinna juhlii 20-vuotissyntymäpäiviään – 3.6.2023 avautuvan Hiekkalinnan teemana on sadut

JULKAISTU 21.4.2023, 12.21

Hiekkalinnan juhlavuoden piirrosmainen markkinointi-ilme, jossa vaaleanpunaisella pohjalla teksti ”20 Lappeenrannan Hiekkalinna” sekä lohikäärme ja linna.

Koko perheen kesän suosikkikohde Lappeenrannan Hiekkalinna juhlii tänä kesänä 20-vuotissyntymäpäiviään. Hiekkalinnan avajaisia vietetään lauantaina 3.6., ja kaikille matkailukohde on avoinna läpi kesän 27.8. saakka.

Hiekkalinnan juhlavuoden teemana on sadut, joka on Lappeenrannan kaupungin matkailupalvelujen asiantuntija Antti Tuomaalan mielestä selkeä ja kaikille tuttu ja sopiva aihe.

– Meille on tärkeää, että vuosittain vaihtuva teema on juuri lapsien mielestä kiinnostava ja ajankohtainen. Hiekkaveistokset kuvastavatkin tänä vuonna kohtauksia ja hahmoja kaikille tutuista klassikkosaduista, kuten Kolme pientä porsasta ja Jaakko ja pavunvarsi.

Hiekkalinnalla pääsee ihailemaan reilua kymmentä eri kokoista hiekkaveistosta, joista yksi on satulinna.

– Hiekkaveistosten teko on ulkotyötä vallitsevassa säässä. Lopullinen veistosten määrä riippuu vähän olosuhteista. Valtaosa veistäjistä on suomalaisia, ja veistoksia tehdään 20.5.–2.6., Tuomaala kertoo.

Hiekkaveistoksen lisäksi Hiekkalinnan alue tarjoaa tuttuun tapaan paljon muutakin kaikenikäisille, kuten esimerkiksi kesäkonsertteja. Oheisohjelmakin tuo omat sävynsä satuteemaan. Juhannuksen jälkeen on tarjolla kirjaston järjestämiä satutuokioita, ja lähistöllä voi lähteä suorittamaan liikuntatoimen satuaiheista ja liikunnallista QR-koodirataa.

– Uutta on myös pitkään toivottu iso hiekkalaatikko leluineen, ja sen yhteydessä sijaitsee levähdyspaikka aikuisillekin.

– Omia satuja pääsee toteuttamaan Pomppulinnamaailmassakin, jossa on kymmenen pomppulinnaa, liukumäkeä, seikkailurataa ja leikkipaikkaa. Näiden lisäksi alueella on polkuautorata sekä minigolfratoja, Tuomaala sanoo.

Matkailupalvelujen ja -aktiviteettien keskittymä

Hiekkalinna toimii matkailupalveluiden keskittymänä, jossa on kaupungin omaa ja yritysyhteistyössä toteutettavaa toimintaa.

Drakkar Oy:n toimipisteeltä voi vuokrata Saimaan valloitukseen muun muassa polku- ja sähköpyöriä, kanootteja ja kajakkeja. 

Saimaan Palju Events puolestaan tarjoaa takuulähtöistä viikko-ohjelmaa juhannuksesta elokuun puoleenväliin. Tarjolla on ohjattua ja monipuolista ohjelmaa, kuten melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, retkiä sekä bunkkerikierroksia Salpalinjalle. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta aktiviteeteista.

Hiekkalinnalta voi vuokrata myös kaupunkipyöriä. Liikuntatoimen välinelainauspaku poikkeaa Hiekkalinnalla perjantaisin, ja siitä voi lainata liikuntavälineitä maksutta käyttöönsä. 

Kaupungin matkailuneuvonta palvelee Hiekkalinnalla ja opastaa kävijöitä käyntikohteisiin, palveluihin ja kiinnostaville reiteille. Alueelta löytyvät myös kahvila, jäätelökioski sekä yleisö-WC:t.

Lisätietoja Hiekkalinnasta ja oheispalveluista löytyy kootusti VisitLappeenranta-sivustolta. Hiekkalinnan avajaisohjelmasta ja veistoksista tiedotetaan tarkemmin lähempänä suosikkikohteen avajaisia.

Lisätietoja:

Antti Tuomaala, matkailupalvelujen asiantuntija
puh. 040 065 8203, antti.tuomaala@lappeenranta.fi

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi