Suosikit

Kordelinin säätiön Lappeenrannan rahaston apurahat on jaettu

JULKAISTU 13.4.2023, 14.33

Alfred Kordelinin säätiön Lappeenrannan rahaston vuoden 2023 kulttuurin ja taiteen apurahat on jaettu. Rahasto jakoi yhteensä koko jakovaransa, 9 900 euroa, apurahoja yksityishenkilölle, työryhmille ja yhteisöille. Apuraha myönnettiin kuudelle henkilölle, työryhmälle ja yhteisölle.

Lappeenrannan rahaston tarkoituksena on edistää Lappeenrannan taide- ja kulttuurielämää. Rahasto myöntää apurahoja ja palkintoja Lappeenrantaan paikkakuntana liittyvään tutkimukseen sekä taiteelliseen ja journalistiseen työhön. Apurahat olivat haettavissa 1.–31. tammikuun 2023 ajan.

Tänä vuonna apurahoilla tuetaan erityisesti tapahtumatarjonnan kasvattamista, jolla houkutellaan ihmisiä lähtemään kulttuuritarjonnan pariin. Tapahtumaan kohdentuvaa tukea saavat Taidekoulu Estradi, Hyppy ry, Lappeenranta Big Band ja Saimaan Nuorisoseurat. Etelä-Karjalan Yhdistykset toteuttaa apurahan avulla senioreiden Lappeenrantaan liittyvien muistojen ja toiveiden keräämistä ja runoilija, sanataideohjaaja Pilvi Valtonen vie sanataidetta leikkikerhoihin. Apurahahakemuksia tuli tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, 55 kappaletta, yhteensä 392 417 euron edestä.

Esitykset apurahansaajiksi valmisteli Lappeenrannan rahaston toimikunta. Alfred Kordelinin säätiön hallitus päätti apurahansaajista 30. maaliskuuta. Apurahansaajat julkaistaan Alfred Kordelinin säätiön verkkosivuilla www.kordelin.fi huhtikuun aikana.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Lappeenrannan rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

Lisätiedot:

Lappeenrannan rahaston asiamies
Anu Talka
anu.talka@lappeenranta.fi
puhelin 040 350 8111

Alfred Kordelinin säätiö
apurahakoordinaattori Saara Terva
saara.terva@kordelin.fi
puhelin 040 125 3010