Suosikit

Koko perheen musiikkisatu Ritmo Animale kajahtaa ilmoille ke 8.2. Lappeenranta-salissa

JULKAISTU 6.2.2023, 10.47

Ritmo-animale -esityksen lapsia esiintymässä.

Lappeenrannan musiikkiopiston, Kimpisen musiikkiluokkien ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin konsertissa keskiviikkona 8.2.2023 klo 19 Lappeenranta-salissa kuullaan koko perheen musiikkisatu, Mauri Suménin säveltämä Ritmo Animale suurelle orkesterille ja kuorolle. Esityksen johtaa kapellimestari Erkki Lasonpalo. Tutut eläinrunot kohtaavat uudet sävelet musiikkisadussa raikkain siivin. Teksteinä on suomalaisia eläinrunoja muun muassa Kirsi Kunnakselta ja Hilja Haahdilta. Säveltäjä halusi tehdä laulettavia kappaleita, joissa on esittäjilleen niin musiikillista haastetta kuin vahvaa tunnelatausta.

Ritmo Animale -laulusarja kuorolle ja orkesterille kantaesitettiin Kemissä syyskuussa 2009 kapellimestari Jukka Myllyksen johdolla. Tämän lisäksi laulusarjoja ovat esittäneet muun muassa Suomalainen Kamariorkesteri Jukka-Pekka Sarasteen johdolla 2008, Oulu Sinfonia 2010 Jukka Myllyksen johdolla, Kuopion kaupunginorkesteri 2012 Atso Almilan johdolla, RSO Hannu Linnun johdolla 2014 sekä Turun Filharmoninen orkesteri Erkki Lasonpalon johdolla 2016.

Mauri Sumén on suomalainen säveltäjä ja muusikko sekä musiikkikasvattaja. Sumén opiskeli vuosina 1988–1992 Helsingin konservatoriossa klarinetinsoitonopettajaksi. Vuonna 2006 hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2016. Syksyllä 2015 Sumén aloitti opiskelun Columbia University of New Yorkissa ja valmistui keväällä 2017. Sumén on toiminut uransa aikana muun muassa yrittäjänä, musiikinopettajana, klarinetinsoiton opettajana, muusikkona (kosketinsoittimet, hanuri) sekä säveltäjänä. Sumén toimi Leningrad Cowboys -yhtyeen kosketin- ja harmonikansoittajana, kapellimestarina, säveltäjänä ja sovittajana vuosina 1987–2006. Mauri Sumén on kykyisin Lappeenrannan musiikkiopiston rehtori.

Sumén on tehnyt elokuvamusiikkia vuodesta 1988 alkaen mm. useampaan Aki Kaurismäen ja Mika Kaurismäen (Tie Pohjoiseen, Elämältä kaiken sain) sekä Veikko Aaltosen elokuvaan. Hän on säveltänyt musiikin muun muassa TV-draamoihin Pieni pala jumalaa, Tie Eedeniin, Sydänjää, ja Missä kuljimme kerran.

Jussi-palkinnon parhaasta elokuvamusiikista Sumén sai 1993 musiikistaan Veikko Aaltosen elokuvaan Tuhlaajapoika. Samasta elokuvamusiikista hän oli ehdolla myös pohjoismaisen Amanda-elokuvapalkinnon saajaksi 1993 Norjan Haugesundissa.

Ritmo Animale

Yhteistyössä Lappeenrannan musiikkiopiston ja Kimpisen koulun musiikkiluokkien kanssa
ke 8.2. Lappeenranta-sali klo 19
Johtaa Erkki Lasonpalo
Mauri Sumén: Ritmo Animale
Liput 20 €

Lisätiedot:

Intendentti – Lappeenrannan kaupunginteatteri
Milko Vesalainen
puh. 040 547 8706
milko.vesalainen(at)lappeenranta.fi