Suosikit

Kesätyösetelit haettavissa 1.2.2024 alkaen

JULKAISTU 17.1.2024, 12.00

Ympäri Suomea jaettavista kesätyöseteleistä hyötyvät niin työllistyvä nuori kuin työnantajakin. Etelä-Karjalassa kesätyöseteleitä on tulevaksi kesäksi jaossa yli 700 kappaletta ja ne tulevat haettavaksi 1.2. OP Etelä-Karjala jakaa edellisvuoden tapaan Etelä-Karjalan kuntiin yhteensä 160 seteliä, kesätyösetelin arvo on 350 euroa.

Viisi nuorta hyppää ilmaan kivimuurilta.

Etelä-Karjalassa seteleitä myönnetään Lappeenrannassa, Imatralla, Ruokolahdella, Luumäellä, Taipalsaarella, Rautjärvellä ja Parikkalassa. Seteleitä rahoittaa kuntien lisäksi myös OP Etelä-Karjala ja OP Luumäki.

Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Nuorella tulee olla työpaikka sovittuna, kun seteliä haetaan. Seteleitä ei voi varata.

Lappeenrannassa jaossa tänä vuonna 370 seteliä

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2024 tarjoamalla yhteensä 385 kesätyöseteliä lappeenrantalaisille sekä taipalsaarelaisille nuorille. Seteleitä on Lappeenrannassa jaossa 370 ja Taipalsaarella 15. Luumäen kunta jakaa 18 seteliä ja OP Luumäki 8 seteliä luumäkeläisille nuorille.

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä jakamalla kesätyöseteleitä 1996–2010 syntyneille; 70 seteliä ohjataan täysi-ikäisille 28 ikävuoteen asti ja 230 seteliä nuoremmille hakijoille. Seteliä voivat hakea vuonna 1996–2010 syntyneet lappeenrantalaiset nuoret sekä 2007–2009 syntyneet taipalsaarelaiset nuoret – OP:n setelin voi jokaisessa Etelä-Karjalan kesätyösetelikunnassa saada vuosina 2007–2009 syntynyt nuori.

Seteleiden hakuaika on 1.2.–30.6. Haku aukeaa klo 8. Kesätyöseteliä haetaan osoitteessa Kesätyöseteli (lappeenranta.fi) sähköisellä hakulomakkeella, jonka nuori täyttää yhdessä työnantajan kanssa. Kaikkien kesätyöseteleiden arvo on 350 € ja nuorelle maksettava vähimmäispalkka 500 €/10 päivää/60 h. Lappeenrantalaisen nuoren on työllistyttävä Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle, joka voi olla yritys, yhdistys tai säätiö. Taipalsaarelainen nuori voi työllistyä Taipalsaaressa toimivan työnantajan lisäksi myös Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle. Luumäkeläinen nuori voi työllistyä Etelä-Karjalaakin laajemmalle alueelle. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Seteleitä annetaan maksimissaan viisi kpl/y-tunnus ja yksi kpl/nuori.

– Seteleitä on jaossa Lappeenrannassa yhteensä 370 kappaletta, joista OP Etelä-Karjala tukee nuorten kesätyöllistämistä 70 kesätyösetelillä, kertoo ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine Lappeenrannan kaupungilta.

Kesätyösetelistä hyötyy niin työntekijä kuin -antajakin

Kesätyöseteleistä on menneinä vuosina saatu erinomaista palautetta niin työntekijöiltä kuin -antajiltakin.

– Kesätyöseteli on äärettömän hyvä apu kesätyöllistymiseen. Siitä hyötyy sekä nuori että työnantaja: nuori saa työkokemusta ja työnantaja lisäkäsiä kesän töihin sekä rahallista tukea palkkakustannuksiin, summaa Laine.

Kesaksiduuniin.fi -sivuilta löydät kootusti Kaakkois-Suomen alueen kesätyöpaikkoja ja vinkkejä työnhakuun. Somessa kannattaa ottaa seurantaan @kesaksiduuniin Instagram- ja Facebook-tilit. Niiltä saa paljon hyödyllistä tietoa onnistuneeseen kesätyönhakuun.

Lisätietoja: 

Lappeenranta & Taipalsaari:

Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine, Lappeenrannan kaupunki
p. 040 504 1946, nina.laine@lappeenranta.fi

Yhteyspäällikkö Vesa Surakka, OP Etelä-Karjala
p. 050 361 6458, vesa.surakka@op.fi

OP oranssi-valkoinen logoParikkalan, Rautjärven, Ruokolahden, Taipalsaaren, Luumäen ja Imatran kuntien logot.