Suosikit

Joukkoliikenteen kesälippu myyntiin toukokuussa – lippuhinnat muuttuvat samalla

JULKAISTU 14.4.2023, 10.45

Lappeenrannan joukkoliikenteen 90 vuorokauden kesäliput tulevat myyntiin 1.5.2023. Myyntiaika jatkuu toukokuun loppuun asti. Kesälipun voi ostaa Waltti-verkkokaupassa tai palvelupisteessä (Winkki, Joutsenon kirjasto, Aalef).

Kesälipun voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimauksesta ja päättyy viimeistään 15.9.2023. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä.

Kesälippu on voimassa kaikissa paikallis- ja lähiliikenteen busseissa sekä palvelulinjoilla P1 ja P3. Aikataulut löytyvät Jouko-reittioppaasta.

Kaikki kesälipun matkakortilleen ladanneet ovat automaattisesti mukana arvonnassa, jossa arvotaan kolme kappaletta kuukauden Jouko-kaupunkipyöräpasseja. Arvonta suoritetaan kesäkuun alussa matkakorttinumeroiden perusteella. Kaupunki on yhteydessä onnekkaisiin voittajiin. Palkintoa ei vaihdeta rahaksi eikä hyvitetä ja se on käytettävä kaupunkipyöräkauden 2023 aikana.

Lippuhintoihin muutos

Lappeenrannan joukkoliikenteen lipputuotteille tulee uudet hinnat 1.5.2023 alkaen. Hintojen korotus on pieni, sillä hinnat nousevat keskimäärin kahdella prosentilla. Linja-autoissa tehtävien lipputuotteiden latauksien maksu nousee kahdesta eurosta neljään euroon.

Lipputuotteiden hinnankorotus johtuu joukkoliikenteen merkittävästä rahoitusvajeesta matkustajamäärien pudottua koronan vuoksi ja niiden pysyttyä edelleen alhaisempina kuin ennen vuotta 2019. Myös polttoaineen hinnannousu on lisännyt liikennöintikustannuksia tuntuvasti.

Joukkoliikenteen lipputuotteiden hinnat löytyvät osoitteesta Matkaliput ja hinnat (lappeenranta.fi) ja muuta lisätietoa www.lappeenranta.fi/jouko.

Lisätietoja:

Terhi Koski, joukkoliikennepäällikkö
p. 040 651 5599, terhi.koski@lappeenranta.fi