Suosikit

Ilta Saimaalla -esitys tuo Lappeenrannan alueen työväentalojen näyttämöille iltamaperinteen taikaa

JULKAISTU 2.4.2024, 09.39

Teatterin lavalla nainen siniraidallisessa uima-asussa pitää kädessään punaista uimapatjaa ja katsoo silmät suurina eteenpäin, taustalla koivun runkoja, joista yhtä pitää kiinni tikalta näyttävä mies mustassa silinterihatussa ja viitassa.

Lappeenrannan kaupunginteatterin ja Saimaan Teatterin yhteistyönä toteutettu Ilta Saimaalla -esityksen kiertueversio vierailee viidessä kiertuepaikassa kevään aikana. Maia Häklin ohjaama esitys tarjoaa katsojille muun muassa teatterillisen katsauksen Saimaan alueen historiaan, tervehenkisiä voimistelunumeroita, arpajaiset sekä musiikkinumeroita. Kiertue on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan iltamaperinteestä inspiroitunut esitys iltamien todellisessa ympäristössä.

Ilta Saimaalla -esityksen kiertue tuo Lappeenrannan kaupunginteatterin toimintaa uusille näyttämöille. Lappeenrannan kaupunginteatterin ja Saimaan Teatterin yhteistyö juhlistaa myös Saimaan Teatterin 10-vuotista taipaletta. Saimaan Teatteri on kiertänyt kesäisin laivalla Saimaata esiintyen seuran- ja työväentaloissa.

Työväennäyttämöillä nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijät Seppo Kaisanlahti, Anna-Kaisa Makkonen ja Samuli Punkka, muusikko-lauluntekijä Jari Rättyä sekä Saimaan Teatterin näyttelijät Wilhelm Grotenfelt, Janna Räsänen, Marketta Tikkanen ja Pietu Wikström.

Saimaan Teatterin jäsen, näyttelijä Janna Räsänen, on kiertänyt työväentalojen näyttämöitä vuodesta 2015 ja odottaa kevään kiertuetta innolla.

”On mahtavaa näyttää Lappeenrannan kaupunginteatterin kollegoille meidän toiminta-aluetta ja saada uusia huipputyyppejä mukaan meille jo tuttuun konseptiin!” 

Saimaan Teatteri palaa ilolla Joutsenon työväentalolle, jossa teatteri on vieraillut vuodesta 2014. Myös hurmaava Lamposaaren työväentalo tuli teatterille tutuksi viime kesänä. Esitys nähdään myös uusissa kiertuepaikoissa, kuten Lauritsalan ja Korvenkylän työväentaloissa sekä Hytin VPKlla.

On kiva vierailla meille tutuissa kiertuepaikoissa eri vuodenaikaan kuin yleensä. Odotamme innolla myös uusiin taloihin tutustumista. Talojen historia on aina kiinnostavaa ja jokaisessa paikassa on oma, ainutlaatuinen tunnelmansa.” Janna jatkaa.

Liput kiertue-esitykseen suositellaan hankkimaan etukäteen. Kiertuepaikoilla on paikallisten toimijoiden järjestämät kahviot, joissa käy käteismaksu.

Ilta Saimaalla -esitys on osa Lappeenrannan Kulttuurin unelmavuotta 2024. Esityksiä Lappeenrannan kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä 4.5.2024 saakka.

Ilta Saimaalla kiertue-esitykset:

ke 3.4. klo 18 Lauritsalan työväentalo
ti 16.4. klo 18 Joutsenon työväentalo
pe 19.4. klo 18 Korvenkylän työväentalo
la 20.4. klo 18 Hytin VPK
pe 3.5. klo 18 Lamposaaren työväentalo

Liput kiertue-esitykseen:

Peruslippu ennakkoon 18€
Eläkeläislippu ennakkoon 15€
Kimppalippu (4hlö) ennakkoon 60€
Kaikki liput paikan päältä 20€

Saimaan Teatteri on vuodesta 2014 lähtien toiminut, näyttämötaiteen ammattilaisista sekä yhteiskuntatieteiden tutkijasta koostuva kiertueteatteri, joka on kiertänyt kesäisin laivalla Saimaata esiintyen Savon ja Etelä-Karjalan seurantaloissa. Ilta Saimaalla -produktio ja yhteistyö Lappeenrannan kaupunginteatterin kanssa juhlistavat Saimaan Teatterin kymmenvuotista taivalta. Ryhmä luonnehtii esityksiään nykykansanteatteriksi. Nykykansanteatteri hyödyntää kansan- ja kesäteatterin perinteitä ja toisaalta rikkoo niihin liittyviä kaavoja.

www.saimaanteatteri.fi

Facebook: https://www.facebook.com/saimaanteatter1/
Instagram: https://www.instagram.com/saimaanteatteri/

Lehdistökuvat:  Lappeenranta.kuvapankki.fi

Kuvat Aki Loponen

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:

Tinni Torikka
Saimaan Teatterin kiertuetuottaja
0401759406
tuottaja@saimaanteatteri.fi