Suosikit

Etelä-Karjalan maaseututoimenjohtaja vaihtuu

JULKAISTU 26.1.2022, 17.45

Lappeenrannan kaupungin hallinnoiman Etelä-Karjalan maaseututoimenjohtaja vaihtuu helmikuun alussa. Nykyinen johtaja Eeva Heikka jää eläkkeelle ja uudeksi maaseututoimenjohtajaksi on valittu amk-agrologi Susanna Eskola

Susanna Eskola on 32-vuotias ja koulutukseltaan amk-puuinsinööri ja amk-agrologi. Eskolalla on menossa myös ylemmän amk-agrologin opinnot työn ohessa. Eskola tuli Etelä-Karjalaan ja Lappeenrannan kaupungille Kuhmosta, jossa hän teki Sotkamon yhteistoiminta-alueen maaseutusihteerin tehtäviä.

Eskola kertoo aloittavansa työnsä avoimin mielin. Uudessa tehtävässään hän kokee tärkeäksi tutustua alueeseen, alueen maatalousyrittäjiin ja muihin toimijoihin, sillä maaseudun elinvoimaisuus perustuu yhteistyöhön.

– On mukavaa päästä osaksi asiantuntevaa tiimiä ja jatkaa maaseutuhallinnon tehtävien parissa uudessa roolissa. Toivon, että vuonna 2023 alkava uusi ohjelmakausi toisi mahdollisuuksia sukupolvenvaihdoksille ja tiloille löytyisi jatkajia Etelä-Karjalassakin. Maatalousyrityksillä on jatkossakin tärkeä rooli alueen elinvoimaisuudelle ja vetovoimalle, sanoo Eskola.

Heikka jättää jälkeensä vahvan maaseututoimen

Eeva Heikka tuli uuden maaseututoimenjohtoon vuonna 2012 perustamaan ja organisoimaan koko maakunnan kattavaa kunnallisen maaseutuhallinnon yhteistoiminta-aluetta. Heikan johtaman kymmenen vuoden aikana maaseututoimi on vakiinnuttanut paikkansa kaupungin organisaatiossa.

Heikan mukaan nykyinen maaseututoimi on vahvassa toimintakunnossa ja tehtävien hoito varmoissa käsissä. Hän pohtii, että maaseututoimen lisäresursseista olisi kuitenkin hyötyä koko maakunnalle, sillä vuonna 2023 käynnistyy uusi maaseudun ohjelmakausi uusine hankerahoituksineen.

– Maakunnan alueelle olisi hyväksi, jos maaseututoimeen lisättäisiin hankerahoituksen asiantuntijuutta vauhdittamaan uutta hanketoimintaa. Siitä hyötyisivät kaikki kunnat, kylät ja asukkaat.

Etelä-Karjalan maaseututoimen tehtävät ovat lakisääteisiä. Päätehtävä on maatilojen maataloustukien ja -korvausten käsittely ja maksatus. Etelä-Karjalassa on noin 1400 maatilaa. Maaseututoimessa työskentelee kymmenen asiantuntijaa. Toimipisteitä on seitsemän eri puolilla maakuntaa.

Lisätietoja:

Susanna Eskola
p. 040 861 2584
susanna.eskola(at)lappeenranta.fi